7 augustus: Dag LA

Na weer een nacht niet lekker slapen zijn we het zat hier. Derk lag vannacht zelfs op de grond op 8 kussens om ons ieder een eigen bed te gunnen en hij was nog de enige die lekker sliep, haha.
We hadden nog gevraagd of er misschien een andere kamer was of een rollaway bed voor Derk maar dat mocht niet van de fire department.

De bedden zijn raar smal en scheef, de lift maakt elke 3 minuten een kleng, kleng geluid en er vliegen veel vliegtuigen over. Alles apart zou nog gaan maar deze combi maakt dat ik, als ik wakker ben, op zoek ga naar een ander hotel en dat ook boek, net buiten LA in Agoura Hills.
Nu maar hopen dat we daar lekkerder slapen

Straatje

Straatje

Om 9.30 haasten we ons weg, checken uit en annuleren de laatste nacht waar ze zich ineens in excuses wentelen. Te laat !

Om 10.40 moeten we bij Warner Bros zijn om om 11.00 met de tour te starten. Met de files in LA gaan we daarom maar op tijd weg. We zijn er een half uur te vroeg en kijken in het winkeltje en staan in de rij voor we uiteindelijk de tour beginnen. Eerst een film van 7 minuten over alles van Warner Bros. Grappig, je staat er niet bij stil wat allemaal van hun is. 2,5 men, Big Bang Theory , the Mentalist, Mike & Molly, Friends en ook bijv. the Hangover.

Daarna gaan we met 12 man in een karretje en gaan we door alle straatjes van de backlot waar films en series worden opgenomen. Verder komen we langs veel studio’s waarbij onze tourguide vertelt wat er wordt opgenomen. Heel interessant maar je ziet dus niks

Straatje wat nu aangekleed werd voor opnames

Straatje wat nu aangekleed werd voor opnames

Daarna gaan we wel naar binnen in een ruimte waar de Friends bank staat waar iemand een foto van je maakt. Helaas is die van ons erg raar…Huub zijn shirt zit omhoog waardoor je zijn blote buik ziet. hahaha, die laten we dus maar niet zien…

Ook kijken we binnen in een ruimte waar allerlei meubelen staan die worden gebruikt in diverse series e.d. Wel grappig.
Daarna gaan we studio’s in waar je niet mag fotograferen. Iets van de serie ‘Pretty Little Liars” waar we echt nog nooit van hebben gehoord. We hadden van tevoren gezegd dat we het leuk zouden vinden iets van 2,5 men en the Mentalist te zien. Maar behalve de parkeerplaatsen van de acteurs hebben we daar niets van gezien. Beetje jammer als ze zeggen dat ze rekening houden met de wensen van de groep. Aan het einde gaan we naar een museum waar allerlei kleding uit series hangt. Dat is leuk om te zien maar je mag er geen foto’s maken. Geen idee waarom niet.
Boven hebben ze alles van Harry Potter en Derk vindt dat wel leuk want hij heeft wel een aantal delen gezien

Paard waar Tom Cruise op reed

Paard waar Tom Cruise op reed

Ik geen een, dus het zegt mij niet zoveel. Ook gaat hij onder de hoed die zegt naar welke afdeling van Zweinstein je moet. Hij mag naar Griffoendor en is blij. Oké, whateverrrrr. 😉

Dan rijden we weer terug en is de 2 uur voorbij. Mm nou, misschien zijn we wat verwend en weten we al te veel over series en tv,  want alles wat hij verder verteld heeft over lange dagen, veel wachten en dat ze blij zijn met 5 tot 7 minuten film na een dag opnames is niet echt nieuw voor ons, met acteur Derk in onze familie. (Derk heeft in wat commercials e.d. gespeeld) Kortom, het was “wel” leuk maar we vonden het ’t geld niet waard. Voor mensen die naar LA gaan; Universal Studio’s is veel leuker!

Met gierende banden vertrekken wij hier dus weer richting Getty Center. We staan mega in de file en onze Garmin weet het af en toe ook niet meer. Als ontbijt hebben we onderweg alleen een muffin gegeten en we hebben trek, dus we gaan op weg naar een Denny’s, voor een lunch

Kast is gereserveerd voor Crossbones

Kast is gereserveerd voor Crossbones

Pff dan zitten we downtown LA, we zien het restaurant maar voor we een parkeerplek hebben zijn we zo 20 minuten verder. Het is dan al 15.30 als we daar klaar zijn en weer verder gaan naar het Getty Center. Eerst weer muurvast in het verkeer en daarna via rare weggetjes naar waar het Getty Center zou moeten zijn. Staat daar een groot bord dat de GPS niet klopt en we op een ander adres moeten zijn. O men, nou dat ingetikt, weer half uur rijden….ook niet. Nou dan gaan we gewoon borden volgen. Simpel zou je denken. Maar nee…er zijn allemaal roadworks en er is van alles afgesloten. Derk en ik waren het 2 uur geleden al zat maar Huub blijft volhouden….nog één keer. Na nóg twee keer vinden we het echt niet terwijl we het center op een berg zien liggen.
Pff ruim 3 uur onderweg en dan hebben we het nog niet gezien. Ik ben het verkeer in LA zó zat, wat een rotstad!
Take me out of here!’ Ook Huub heeft er nu genoeg van en we gaan weg.

Nog meer spullen

Nog meer spullen

Afijn, na zessen komen we dan aan bij het Sheraton hotel. Heerlijk rustig gelegen in de bergen, mooi uitzicht en je hoort krekeltjes buiten i.p.v. snelwegen en vliegtuigen. Een verademing.
Kamer is mooi, niet heel groot en de bedden ook niet maar een stuk beter dan the Doubletree Hilton.
We gaan hier vast lekker slapen. Omdat we laat hebben geluncht besluiten we simpel een stukje pizza te eten bij de Pizzahut. Het is lekker maar we krijgen het niet eens op en nemen het mee voor evt. lunch morgen.

Op de kamer gaan we allemaal weer aan de slag met onze taken voor we mogen slapen.

Morgen het eerste stukje Pacific Coast Highway, een van mijn favoriete mooie routes in the USA!
We zitten in de buurt van Malibu, dus daar gaan we beginnen!

xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *