17 juli: Dagje Lancaster voor het “Amish” gebied

Om 7.45 maakt Huub mij wakker. Ontbijt is tot 9.00 uur en we moeten alle drie voor die tijd douchen. Douche is keihard en lekker.
Ontbijt is wederom simpel maar doeltreffend. Daarna gaan we terug naar onze kamer. Derk appt met zijn vrienden, ik schrijf het verhaal van gisteren en Huub doet een nog dutje voor hij aan de lange dag begint. Tegen 11.00 uur rijden we uiteindelijk pas weg. Eerst nog langs een Marshalls en dan langs een Walmart in Lancaster voor wat drank en creme van Neutrogena. We lunchen bij Olive Garden. Voor 6.99 krijg je oneindige soep of salade met een lekker broodje. Heerlijk en niet duur! Daarna rijden we naar Intercourse en Bird in Hand

Lunchen bij Olive Garden

Lunchen bij Olive Garden

Idiote plaatsnamen maar dit is waar de Amish wonen. We spotten al snel de karretjes met paarden ervoor. Ze noemen deze buggy’s. Ook de vrouwen met witte mutsjes en de mannen met baarden zijn goed te herkennen. De huizen herken je doordat er geen electriciteitskabels naartoe gaan. In Intercourse zit het Kitchen Kettle Village met (Amish)winkeltjes en restaurants. We kunnen er makkelijk onze auto kwijt en lopen langs de winkeltjes. Het ziet er gezellig uit. Bij the Jam & Relish Kitchen lopen we rond en je kunt er echt van alles proeven. Lekkere aparte dingen maar ja onze koffers mogen max. 23 kg wegen dus we houden ons in. Jammer want bij andere shopjes verkopen ook superleuke zelfgemaakte vogelhuisjes en die spaar ik een soort van. 🙂

Dan is het alweer 15.30 uur en we moeten nog 3 uur rijden naar Washington. Het is druk en we zitten natuurlijk lekker in de spits. Dat is weer even wennen na al die rustige wegen

Amish op het land

Amish op het land

Temperatuur is inmiddels weer opgelopen naar 28 graden. Dat was het gisteren overdag trouwens ook. Nog steeds zonnig, af en toe bewolking maar nog steeds droog. We hebben pluutjes mee maar hebben ze nog niet hoeven gebruiken. (even afkloppen) We zitten nu in de Staat Maryland, We hebben inmiddels New York, Massachusets en Pennsylvania gehad. Misschien nog wel meer, we moeten het eigenlijk eens goed bekijken. Met zo’n TomTom heb je er eigenlijk niet zo’n besef van.
We eten vlak bij het hotel bij een Ruby Tuesday. Derk neemt een dessert en ze komen zich verontschuldigen dat het zo lang duurt. Ze brengen het dan en zeggen dat ze het van de rekening afhalen??? Lang wachten, valt wel mee hoor! Dit zal je toch in Nederland echt niet overkomen!! Maar lekker meegenomen hoor, bedankt!

Dan door naar ons hotel. Ik meld mij aan bij de balie en zeg dat ik 2 reserveringen heb op de naam Wagemaker. De receptionist herhaalt het in het Nederlands en zegt, dat is een Nederlandse naam toch? Verassend! Hij is geboren in Dordrecht en doet de afstudeerstage van Hotelschool Maastricht. Verder praten we in Nederlands. Ik leg uit dat we later nog 1 nacht hebben bijgeboekt vanwege de vroege White House Tour.
Het hotel is erg mooi van binnen. Wel weer 2 doubles en geen queens. Maar niet teveel draaien in bed dan. We gaan bijtijds slapen, morgen gaat de wekker om 5.45!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *