5 juli: van Zoetermeer naar Oslo

Na dagen in de hitte wassen, strijken en boodschappen doen en ook nog een verjaardag en bezoek aan (schoon)moeder, is het dan toch de dag van vertrek. De jongens maken samen ontbijt omdat we deze zondag pas tijd hebben voor de vaderdag van Huub na 2 weekends vol verjaardagen. Ik stofzuig het huis nog even en daarna zoeken we de laatste spulletjes bij elkaar zoals alle snoertjes en toilettassen. Daarna maar weer douchen want het is nog steeds 30 graden. Tom heeft vandaag zijn eerste werkdag bij La Place dus hij neemt vast afscheid van ons. Toch altijd een beetje raar om 1 kind achter te laten. Maar hij is oud en wijs genoeg. Tenminste, daar gaan we maar vanuit 🙂

Om 15.30 rijden we dan toch ook maar vast weg. Onderweg even tanken, parkeren bij de gereserveerde P3 en met de shuttle naar Schiphol. Inmiddels is de temperatuur gezakt naar 19 graden, koud! Ik doe toch maar mijn jas aan. Ook begint het te plensen. Lekker dan, sta je dagen in de hitte te strijken en doen, ben je daarmee klaar wordt het koud!

Op Schiphol gaat het snel. Voor 17.00 staan we al voorbij de controles die overigens echt anders gaan dan vroeger. We eten wat en shoppen wat (kopen natuurlijk niks, hopelijk is alles in the USA goedkoper) en dan naar de C11 om te boarden. Het boarden start al te laat, eenmaal in het vliegtuig wordt er verteld dat wij vanwege onweer pas een uur later vertrekken. Veel mensen missen hun aansluiting. Wat ben ik blij dat ik uit angst voor zoiets maar voor de zekerheid al een hotel had geboekt. Vanaf het vliegveld is het 8 minuten lopen naar het Hotel Park Inn Radisson en hier hebben we al 5 maanden geleden een kamer geboekt met extra bed voor Derk. Er is een hele mailwisseling geweest hierover en tegen betaling van 200 NKK was dat mogelijk.

Eenmaal op de kamer; geen extra bed, we bellen naar de frontdesk en de receptioniste geeft aan dat er geen bedden en geen kamers meer zijn en dat we dat ook niet hebben geboekt. Zucht….. Goddank heb ik alles uitgeprint en meegenomen. Huub gaat ermee naar beneden en we krijgen excuses en ze gaan zoeken naar bedden. Het duurt even maar dan komt er een geleend bed van een ander hotel. Ze gaan zorgen dat we een discount krijgen en wij kunnen gaan slapen. Inmiddels is het al 23.30 uur. Hotel is trouwens prachtig en de kamer lekker koel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *