7 juli: Statue of Liberty+ Battery Park en nog geen koffer

Best redelijk geslapen, we waren ook echt kapot. Om 8.00 uur maar gaan douchen met de kleine flesjes in de badkamer. Geluid van buiten hoor je haast niet, alleen de sirenes hoor je af en toe voorbij komen. We gaan beneden vragen bij de receptie of er al koffers zijn bezorgd. Helaas niet. Ze beloven ons direct te bellen op de kamer als er iets komt. Als het rode lampje knippert op de telefoon is er een bericht. In afwachting daarvan gaan we maar eens zoeken waar we willen ontbijten.

We lopen buiten rond, wat een hitte en drukte en wat veel veel rare mensen! Uiteindelijk belanden we bij de Tick Tock Diner, leuke tent en heerlijk ontbijtje. We kunnen er weer tegenaan. We kopen een metrokaart bij de automaat en besluiten eerst naar Battery Park te gaan voor de Ferry naar Staten Island. We lopen rond in het park, kopen er water, want hemel wat is heet en wat hebben wij een dorst! Het ziet er druk en gezellig uit. De ingang van de Ferry vinden we ook ondanks de lading verkopers ervoor die je kaartjes willen verkopen voor de uiteraard betaalde boottochten. Wij trappen er niet in. Ellis Island lijkt ons sowieso niets dus we gaan gewoon met de gratis ferry die langs het vrijheidsbeeld vaart en weer terug. We maken mooie foto’s, eten op de terminal van Staten Island een ijsje bij de DQ en nemen de ferry weer terug.

We gaan weer met de metro en willen naar de Brooklyn Bridge om foto’s van de Skyline te maken maar de metro kan niet verder vanwege een noodstop ofzo en uiteindelijk laten we het maar.

Het is al 15.00 uur en we zijn moe en benieuwd of de koffers er inmiddels zijn en gaan dus maar naar het hotel.

Helaas nog steeds niente koffer. Huub belt weer eens naar Virgin en een man zegt dat de koffers in New York zijn en naar het hotel zullen komen. Ja, dat hoorden wij al eerder maar wanneer?? Ze doen vaag en zeggen dat we wel wat toiletspullen mogen kopen en die vergoed krijgen. Ja dat schiet lekker op!

We slapen allemaal even en gaan om 18.30 richting the TGI Fridays om te eten. We moeten een half uur wachten en besteden die maar bij de Wallgreens voor scheerspullen, deo, tandenborstels, make up en een amerikaanse stekker. Uiteindelijk voor 125 dollar spullen. Ik hoop dat we het terug krijgen…
Daarna gaan we eten, heerlijk weer Jack Daniels combi’s. Het duurt lang maar we hebben er leuk uitzicht. Na het eten brengen we eerst de aankopen terug naar het hotel en gaan dan lopend naar Times Square. Wow wat een mensen, wat een licht en wat een herrie! Geweldig om hier nu echt te zijn. Het valt mij wel tegen hoe heet het nog steeds is. Overdag was het 30 graden met de gevoelstemperatuur van 37. Ook nu voelt het nog heet en benauwd. Het zweet gutst van mijn gezicht. Bah. We kijken en lopen rond, het gebied is nog best groot en ik ben echt doodmoe van te weinig slaap, de hitte en al het lopen. Bij Aeropostale kopen we voor Derk 2 korte broeken en 2 shirts, en voor hem en Huub sokken en onderbroeken. Op de weg terug komen we langs een winkel van Carlo’s  Bakery, bekend van TLC op tv. We vroegen ons altijd af hoe de cannoli zou smaken, dus we kopen er 2 en voor Derk een lobstertail. Megaduur maar inmiddels zijn we erachter dat dat voor alles geldt in New York. We nemen het mee en sjouwen terug naar het hotel. Liggend op bed eten we het op. Het is best lekker maar het is niet zoals we hadden gehoopt. Inmiddels is het weer 1.00 uur in de nacht. Ik was mijn onderbroek, beha en sokken weer met shampoo zodat ik ze morgen weer aan kan en dan mogen we eindelijk naar bed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *