11 juli: Naar Provincetown, Whalewatching en strand

Rond 7.00 uur zijn Huub en ik wakker. We hebben vannacht zonder airco maar met het raam open geslapen, was heerlijk in de zeelucht en redelijk rustig.
Derk houdt het ruim 1,5 uur langer vol. Hij heeft hier een groot queensize bed (160 breed) voor zichzelf.
Rond 9.30 uur gaan we weer naar Provincetown. Via Groupon (ja weer, ik hou van voordeel) hebben we een walvistocht aangeschaft. Scheelde $12.00 p.p. We wisselen de bon in voor 3 kaartjes om 12.00 uur. Nu hebben we nog 2 uur om te ontbijten en weer wat rond te wandelen. Op de site van de boottocht stond dat het koud kon zijn op zee. Ik heb dus mijn spijkerbroek, gympen en een shirt aan en een vest, spijkerjas en jas mee. Het is een stralende dag, wat een mazzel, de voorspellingen waren anders

Whalewatching!

We ontbijten op een terrasje in de schaduw en bewonderen de leuke straatjes. De bouwstijl hier vind ik echt geweldig! Zo jammer dat jullie nog even moeten wachten op de foto’s. Hopelijk is de internetsnelheid in het volgende hotel beter en sneller.

Om iets voor twaalven verzamelt onze groep zich en wat later lopen we netjes in een rij naar de boot. Het is een flinke boot met bankjes in het midden en opzij kun je staan aan de balustrade (dat heet vast anders bij een boot maar jullie begrijpen hopelijk wat ik bedoel).
En dan gaan we op pad. De eerste 40 minuten varen we ver de zee op en vertellen ze van alles over walvissen. Ze hebben allemaal educatiemateriaal wat je mee mag nemen en ze laten verschillende tanden zien, baleinen, etc. Het zijn biologen en ze houden ook alle gegevens bij van de dieren. Na een paar jaar krijgt een jong een naam en ze maken films en foto’s om later terug te kunnen zien welke het was en waar hij was etc

Whale

Whale

En dan begint het. De boot wordt een klok, zodat we weten waar een walvis is. 12 uur is de voorkant van de boot en 6 uur de achterkant. We moeten letten op luchtbellen. Als het water lichter wordt door de belletjes, dan doet een walvis dat voor de visjes die hij gaat eten. Die raken dan in de war ofzo. 🙂
Ik had verwacht of gehoopt een paar walvissen te zien van heel ver weg. Derk heeft er helemaal geen vertrouwen in (we hebben ooit in Portugal een dolfijnentocht gedaan en geen dolfijn gezien). Maar het blijkt een bijzondere dag te zijn, op een gegeven moment zijn er zoveel dat ik niet meer weet welke ik moet fotograferen. Wow, wat onwijs gaaf dit! We zien 3 verschillende soorten. De humpback whale, de fin whale (snelste) en de Minky whale (kleinste). Af en toe heb ik mijn fototoestel ingezoomd staan en dan is ie ineens zo dichtbij dat je het nog niet op de foto hebt. Het op tijd klikken valt niet mee. Het is leuk dat ook het personeel op de boot zo enthousiast is en af en toe staat te gillen

Walvissen!

Walvissen!

3 dagen geleden hadden ze er bijna geen gezien en nu zoveel! Echt wel 30 ofzo. Wat nou bedreigde diersoort? Haha, overigens heb ik geen vest of jas aan en is het bloedheet! We hebben ons ook goed ingesmeerd want de zon brand echt, de 3,5 uur die deze tocht duurt, op ons. Dit is wel een ervaring die ik nooit meer vergeet, ik ben erg blij dat we dit hebben gedaan.

Om 15.30 zijn we weer terug, helemaal moe van het heen en weer rennen op de boot. Kijk op 10.00 uur, nu op 16.00 uur etc. en de zon en wind op je, maakt je bijzonder slaperig. We gaan naar het hotel, eten en drinken wat op de kamer en kleden ons om. Tijd om nog even naar het strand te gaan. We gaan naar Race Point Beach, gaan er lekker liggen en elke 10 minuten komen er zeehonden voorbij zwemmen in kleine groepjes. Af en toe lijken ze ook naar ons te kijken. Ze zwemmen echt 8 meter bij de kust vandaan voorbij. Wat een bijzondere dag! Het water is trouwens ijskoud dus verder dan mijn knieen ga ik er niet in. Om 18.00 is Derk in Nederland al jarig! We feliciteren ‘m vast.
Daarna gaan we weer naar het hotel. Even afspoelen en omkleden. Daarna rijden we rond voor een restaurant of iets af te halen maar Huub en Derk willen toch weer naar Provincetown en daar belanden we bij een grill/pizzarestaurant. Weer met goed uitzicht op de ladingen aparte mensen!
Daarna wil Derk omdat hij al een beetje jarig is, ijs van de Ben en Jerry’ s die er zit. Het is de afsluiting van een mooie dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *