12 juli: Derk’s 18e verjaardag!

Vandaag is ons Derkie 18 jaar geworden! We zingen voor hem, verder hebben we helaas niks. We hadden gehoopt dat we nog iets leuks kleins hadden gevonden voor hem, maar dat is niet op tijd gelukt. HIj heeft het thuis al gevierd en een rijlespakket gekregen dus hij is niet zielig. Op ons gemak douchen we en pakken de boel weer in. Ik check uit bij het onvriendelijke personeel (zat aan de telefoon en gebaarde dat het goed was) en we gaan rond 10.00 uur op weg. Onderweg gaan we langs 2 plaatsjes op Cape Cod waar ze nog steeds erg leuke huisjes hebben maar verder is er niet veel te zien.

In Hyannis zien we een IHOP (International House of Pancakes) en besluiten daar te gaan ontbijten. Het is zondag en in Amerika ontbijten veel mensen buiten de deur, het is er dan ook megadruk en we wachten wel 20 minuten voor er plek is. Daarna duurt ook het wachten op het eten vrij lang. Gelukkig hebben we geen haast vandaag. Derk vindt de dikke amerikaanse pancakes niet lekker die ze overal hebben maar hier hebben ze ook crepes. Die vindt onze jarige prins wel lekker!

De herentoilet is kapot en de heren willen toch ook even, dus bij het winkelcentrum ertegenover bezoeken we het toilet.  En wat zit daar? Mijn favoriete winkel in the USA, de Marshalls! Hier hebben ze kleding, schoenen, zonnebrillen, tassen etc. van de echte merken zoals Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Calvin Klein, Michael Kors, Guess etc. Ze hebben spullen van het afgelopen seizoen en zijn daarom veel goedkoper. We kopen er voor Derk onderbroeken van Tommy Hilfiger, voor Tom van Michael Kors, bootschoenen van Ralph Lauren voor Derk ($20,00) een polo voor Huub en ik twijfel over een Michael Kors tas! Een zilvergrijze met zilveren ritsen en MK dingetje eraan. Hij heeft een hoop handige vakjes. De retailprijs is $398.00 en hier veel goedkoper maar nog steeds best prijzig. Huub vindt dat ik al jaren op zoek ben naar zo’n tas en hij vindt hem erg leuk (eens geen zwart) en ik krijg ‘m van hem! Lief!!

Bij het foodcourt (eetplein) kopen we een smoothie en nemen die mee naar de auto die zo’n handige bekerhouder heeft.

Goede uitvinding voor grote bekers!
Nu rijden we door naar ons hotel in Auburn, het is zo’n 2 uur rijden en precies om 17.00 komen we aan bij ons Holiday Inn hotel. We worden verwelkomd door (deze keer) een vriendelijke receptioniste die wil weten wat onze route is en vindt dat we een mooie reis maken. De kamer is mooi en ruim. We zetten de flessen weer in de ijskast, toilettassen op de badkamer en alle snoeren, opladers en laptop op het bureau. We zijn erg georganiseerd! 🙂
Na ruim een uur gaan we op zoek naar eten. Er zou een Outback zijn en volgens de infomap ook een Applebees. De jarige mag kiezen en we gaan op pad naar de Outback. We vinden ‘m maar hij ziet eruit of het net een week geleden failliet is gegaan. Helaas, dan naar de Applebees! Hier is het redelijk rustig en we kunnen gelijk aan tafel. Derk eet weer baby back ribs, ik een sirloin met shrimps en garlic mashed potatoes& vegetables en Huub heeft ook een soort steak die ‘m erg goed smaakt. Volgens Derk zijn het de beste spare ribs tot nog toe. Het zijn kleine porties en Derk is jarig dus deze keer bestellen we ook een dessert. Ik vertel erbij dat we Derk’s 18 verjaardag vieren. Huub zit klaar met het fototoestel om te sterretjes in het toetje te fotograferen. Dan horen we van verre geklap en komt al het personeel (8 ofzo) achter elkaar zingend en klappend bij onze tafel staan. Happy birthday from Applebees to you (zoiets was het) Leuk!! Hadden we nou maar gefilmd in plaats van het fototoestel instellen op vuurwerk.  Als kado krijgt hij zijn toetje, die is van de rekening afgehaald. Superleuk!

Op de hotelkamer zet ik de foto’s van de afgelopen dagen op het blog (kijken!). Het uitzoeken en erop zetten duurt lang (internet is snel, ik iets minder) en om 22.30 ben ik te moe om nog een verhaal te schrijven. Dit schrijf ik dus de volgende ochtend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *