22 april : Van Titusville naar St. Augustine on my birthday!

Mijn 50e verjaardag in Amerika. Dat had ik toch niet beter kunnen verzinnen. Ik ben vroeg wakker en verzamel vast weer onze troep. Dan komen de jongens zingend onze kamer binnen en krijg ik cadeautjes. Ze hebben toch wat meegenomen uit Nederland. Ik krijg van hun en Sandra (de vriendin van Derk) een rituals doucheschuim en een bon van de Intratuin. Lief!

Ze hebben ook iets meegenomen dat Paul en Annelies hebben meegegeven; een vakantiepakket met oud hollandse snoepjes, een Wendy (blad), bonbons, Kneipp douche, een 50 kaarsje etc. Echt een leuke verassing! Dank jullie wel! x

Van Huub krijg ik armbandjes en gaan we deze vakantie nog kijken voor wat leuks. Dus dat komt ook goed. Dan gaan we ontbijten bij de Cracker Barrel. Toch wel een favoriet.

Uiteindelijk checken we pas om 10.30 uit en willen we de Blackpoint wildlife drive in de TomTom zetten maar hij kent het niet en ook het adres wat ik had opgeschreven niet. Dan ga ik weer naar de receptie om het daar te vragen maar zij zegt. “No. Don’t go there!” Ik lach nog en denk dat ze een grapje maakt maar ze is heel serieus. Er schijnt een brand te woeden en het is afgesloten. O wow, ook mazzel dat ik het ga vragen! Wel heel jammer want deze scheen heel leuk te zijn met manatees, alligators en heel veel vogels. 

Helaas pindakaas. Dan maar gewoon naar St. Augustine Beach. We rijden voor de zekerheid vast naar het hotel. Het is pas 12.30 uur maar een van de twee kamers is klaar dus dat is fijn. We kwakken onze koffers etc. weer neer. Dit hotel heb ik geboekt via Hotwire en voor 2 nachten 84,00 betaald. Via Expedia kostte het 465,00 voor 2 nachten. Goede deal noemen we dat! Ik werd heel vriendelijk behandeld en de kamers zijn top! Niet bang zijn om iets via Hotwire te boeken dus! 

We rijden naar de oude stad hier 12 minuten vandaan en parkeren in een grote garage bij de visitor centre en halen daar een gratis plattegrond. We lopen een rondje langs alle bezienswaardigheden. Wat een leuke plaats! Wel heel toeristisch maar heel gezellig en ook het weer werkt mee. Het is zo’n 27 graden met wat bewolking. 

 

Vanwege mijn verjaardag eten we lekker Ben & Jerry’s ijs, kijken bij wat galerieen, lopen door mooie straatje, het Flagler college, Fort Alley etc. 

 

Tegen 15.00 uur hebben we het heet en gaan we terug naar het hotel en kleden ons om. Het strand is 3 minuten lopen en dan liggen we rond 15.45 uur heerlijk op het strand. De bewolking wordt zelfs nog minder en er staat een lekker windje. De jongens vermaken zich een tijd in de zee en doen een lekker kleurtje op. Op mijn verjaardag op het strand. Dat was een eerste keer in mijn leven. 🙂 

 

Na 2 uurtjes is het mooi geweest en gaan we allemaal terug, douchen en naar de Applebees. Ik kreeg een mail voor mijn verjaardag (na mij ingeschreven te hebben op de nieuwsbrief) met een gratis entree (= hoofdgerecht). Dat slaan wij niet af. Het is er heel koud binnen door de airco, gelukkig liggen er vesten in de auto die we snel halen. Tom (22) besteld bier en het duurt even voor hij weet welke. Dan vraagt ze zijn ID maar die ligt in het hotel. Dat gaat dus niet door. Ouders erbij of niet. Geen ID, geen alcohol. Hahaha, jammer dan. 

Het eten is heel lekker. De serveerster is niet heel gezellig. Als je korting krijgt voor je verjaardag is het aardig om te feliciteren ofzo maar dat is er niet bij. Na het eten zien we een Bealls aan de overkant. Die blijkt nog een half uur open te zijn en maken snel een rondje. Uiteindelijk koen we alleen sokken voor Tom. Derk past nog wat shirts maar ik keur ze af vanwege ” erg saai” en we gaan naar het hotel terug. 

Ik ben te moe om nog mijn blog te schrijven. Ik ga slapen. Het was een fijne verjaardag! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *