28 april : Dag Sarasota, Siesta Key + Myakka River State Park

We hebben afgesproken vandaag wat relaxter te doen en om 8.45 te gaan ontbijten. Het is hier inclusief dus dat scheelt weer. Ze hebben sap, biscuits (soort witte broodjes/scones), geroosterd brood en yoghurtjes dus ik vind het prima. Binnen is het druk en chaotisch met en tv en muziek en luide mensen maar buiten op het terras is het heerlijk! We bekijken wat folders en besluiten, gezien de rood gevlekte lichamen van mijn mannen, vandaag maar niet naar het strand te gaan. Morgen stond Myakka River State Park op de planning maar die doen we dan vandaag maar. Wel jammer van het mooiste strand van Florida. Daar moeten we morgen dan nog wel even heen voor wat foto’s.

Het is trouwens bewolkt maar echt heel warm. Vandaag wordt 33 graden. Uitzonderlijk hoog voor de tijd van het jaar. Had van mij niet gehoeven maar we klagen niet. (beetje maar 😉 )

Op minder dan een half uur rijden van downtown Sarasota ligt het Myakka River State Park, één van de oudste en meest diverse state parks van de staat. Rond 10.30 rijden we het park binnen. Entree: $6 per auto. Al na 5 minuten rijden zien we een rivier met wel 10 alligators! Gaaf! Op afstand dan want eigenlijk vind ik ze eng. 

 

Een hele kudde

We maken veel foto’s en gaan een stuk lopen. Het is een oerwoud van palmbomen. Heel bijzonder. Vooral Tom vindt het hier geweldig. Het stikt er van de salamanders. Er zijn ook andere dieren maar behalve vogels en alligators zien we die niet. Nou is het ook bloedheet en komen de hertjes, racoons en bobcats alleen ’s nachts tevoorschijn. We willen een boottocht doen, Gator Gal, om 11.30 uur maar deze zit vol. Dan reserveren we voor 13.00 uur en gaan eerst de hike tocht en de Canopy walk doen. 

Je gaat dan trappen op en over een hoge brug boven de boomtoppen. Heel mooi maar het is een klein stukje. Ik verwachtte echt een heel pad maar het is zo’n 50 meter ofzo. Het verdere pad beneden duurt zo’n 25 minuten maar het is bloedheet en vochtig en we hebben allemaal een natte rug. Om 12.45 moeten we bij de boot zijn. De kapitein merkt nog op tegen de jongens dat ze met hun lange lijven voorzichtig moeten zijn met zijn boot. 🙂 

De tocht duurt 45 minuten tot een uur en de gids legt van alles uit over de flora en fauna van het gebied. Ook over the gators en de vogels die hier zijn. De boot vaart echt supertraag omdat het heel ondiep is. De alligators zien we wel in het water af en toe maar omdat het zo heet is, zijn ze allemaal in het water en niet aan de kant. Er zouden er 1000 in dit water moeten zitten. We zijn omringd door gators maar die liggen op de bodem en we zien er maar 10 ofzo. Ze eten maar heel zelden en kunnen een jaar zonder eten doen. De gids vertelt dit en precies dan zien we een gator een catfish eten. Haha, altijd grappig zoiets. Zowaar lukt het ook om er een foto van te maken. 

Op zich is het verhaal van deze meneer heel interessant en er worden ook veel vragen beantwoord. We worden heel wat wijzer!

  

Na de boottocht rijden we nog de scenic tour en dan gaan we het park uit. Wij zijn blij dat we hier zijn geweest! Gaaf park! 

Ik wil nog even bij de Marshalls kijken vlakbij het hotel. Tom heeft geen zin en die zetten we daarom eerst af bij het hotel. Even een paar uurtjes alleen is voor hem ook lekker. Wij kijken bij de Marshalls, Ross en Bealls en Derk koopt er het een en ander. 

Dan maar terug naar het hotel om even een uurtje bij te komen. We zouden nog Sarasota zelf bekijken maar iedereen is moe en heeft er geen zin in. Het is ook al best laat dus gaan we gewoon in de buurt eten. Na het stemmen wordt het de Chili’s. We eten weer lekker fajitas en rijden daarna door naar de DQ (Dairy Queen) voor een ijsje.

Daarna ben ik weer te moe voor het blog en gaan we op tijd (toch steeds na 22.30) slapen om morgen weer op tijd verder te reizen. 

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *