1 mei : Sanibel , Captiva en strand

Ik heb heerlijk geslapen, Huub iets minder. Hij heeft ondertussen met de jongens gewhatsappt en die hebben een zware vlucht gehad. Derk was niet lekker geworden, kon niet slapen en zijn entertainment deed het niet. De vlucht van Frankfurt naar Amsterdam ging gelukkig wel goed , daar hadden ze veel ruimte en dan zijn ze weer in Nederland! Tom vindt ook zijn portemonnee weer en de auto staat er nog dus dat is ook een pak van het hart.

Wij gaan ontbijten 

en vertrekken dan naar Sanibel en Captiva. Als we over de brug rijden zie ik een dolfijn, leuk!! We rijden door naar het J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge en doen daar de rondrit met de auto. Toegang is $5.00. Het is een route die 1 kant op gaat en als je wat leuks ziet mag je rechts parkeren en uitstappen. We rijden er rond, doen af en toe een kleine wandeling en het is er uiteraard heel mooi maar we hebben waarschijnlijk al teveel moois gezien want we vinden het geen van beiden heel bijzonder. We zien wel een nest met een jonge Osprey, dit blijkt een visarend te zijn. Mooi! 

We worden wel gewaarschuwd voor laagvliegende uilen en overstekend landschildpadden maar zien ze niet.

Dan rijden we door naar het eind van Captiva. Het is hier echt prachtig! Die huizen en die straten met palmen, bananenbomen etc, we kwijlen wat af. We gaan naar binnen bij de Bubble Room, een gek restaurantje. We willen alleen een kop koffie en thee met stukje taart ofzo maar ze doen zo moeilijk omdat het 11.45 uur is en we alleen kunnen lunchen maar dat willen we niet, dus we vertrekken weer. Bekijk het maar met je stomme restaurantje! We hebben net ontbeten, ik wil nog geen lunch! 

 

Wij rijden nog even rond op Sanibel en gaan uiteindelijk bij Bowman’s Beach parkeren en daar 1,5 uur op het strand liggen. Er staat een man met een halve grote vis in zijn net en die wil hij eruit halen maar het zit vast. Hij vond deze net in de zee. 

Je ziet zijn kop nog bewegen dus schijnbaar is het afbijten van zijn lijf net gebeurd. Laat Huub nou van de week een buckknife hebben gekocht! Hij snijdt het dier stoer uit het net en maakt het definitief dood. Helaas voor Huub ben ik zo in shock en maak ik er dus geen foto van. Er staan een hoop mensen bij te kijken en Huub was al blij met zijn mes maar nu helemaal. 

We liggen hier uiteindelijk heerlijk op het strand en lopen dan weer terug naar de parkeerplaats. Wanneer we over een bruggetje komen, zie ik iets groots bewegen in het water en net weer verdwijnen. Hee wat was dat? Ik blijf staan en het is een manatee! (zeekoe) Yes, leuk! Shit waar is mijn fototoestel? De manatee

Uiteraard is het beest weer ondergedoken. Net als ik het opgeef, zie ik hem weer! Ik maak op goed geluk wat foto’s. Met die felle zon is het moeilijk te zien.

Daarna rijden we nog een rondje Sanibel, maken af en toe wat foto’s en gaan dan terug naar onze thuisbasis. Onderweg nog even langs de Publix voor een gegrilde kip voor vanavond en nog een paar boodschapjes. Bij het appartementengebouw moet ik 3 treetjes op en 1 is net iets te hoog of ik ben een beetje blind maar er gaat iets niet goed en ik struikel en stort vol op mijn knie met fototoestel en alle boodschappen. Au! Jeetje wat heb ik toch? Ik begin deze vakantie met mijn pijnlijke arm en schouder, daarna heb ik last van mijn heup (was net over) en nu stort ik vol op mijn knie. 

Ik kan overeind komen maar het voelt niet lekker. Gauw naar boven en op bed met een natte doek met ijs.  Uiteindelijk valt het gelukkig mee. Lopen gaat redelijk, alleen knie omhoog doen, doet nog wat pijn. Hopelijk gaat dat morgen ook beter. Daarna stoot ik nog mijn hoofd in de grote koelkast (hoe dan?) en verzucht dat ik erg op mijn zus ga lijken. (Die erg lief is maar soms wat klunzig)

 We eten ’s avonds onze kip met salade en heerlijke verse ananas met ons prachtige uitzicht en hangen daarna nog wat voor de tv. Ondanks mijn val was het weer een heerlijke dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *