2 mei : Lovers Key Statepark

We hebben vannacht geslapen met alle ramen open (met horren ervoor). Wel lekker zonder het geluid van de airco maar toch wel warm. Ook hebben we het flink horen onweren en regenen. Ook de golven hoor je erg goed. We hebben daarom eigenlijk geen haast met opstaan. Mijn knie voelt redelijk met lopen maar gaan zitten of door mijn knieën gaan is nog erg pijnlijk. Vannacht was omdraaien ook nog niet lekker.  

Rond 9.00 uur wordt het toch eigenlijk wel erg blauw en zonnig. Dat valt mee! Dan gaan we na het ontbijtje naar Lovers Key. Dat is een State Park hier ongeveer 4 km. vandaan. We betalen $8.00 toegang voor ons samen incl. auto en gaan eerst maar een trail doen. 

The Black Island trail. Je kunt deze afsnijden, dus we proberen het maar en kijken hoever ik kom met mijn gekke knie. Het is er prachtig! Ook lekker rustig, we komen alleen wat kayakkers tegen. Af en toe is er een bankje waar je in de schaduw kunt zitten en kijken naar het water. Op afstand zien we nog een manatee en verder heel veel mooie vissen.

 Huub probeert ze onder water te filmen met zijn GoPro. 

We zien weer een Osprey, nu met jong wat hij aan het voeren is. Het lukt weer om er wat foto’s van te maken. We staan en lopen echter in de volle zon en door de vele regen van vannacht is het supervochtig. Ik zweet mij echt suf. 

Na ruim 2 uur besluiten we om hier weg te gaan en later vanmiddag op dezelfde toegangskaart weer naar binnen te gaan en dan op het strand te kijken.

We rijden naar de Walmart voor wat boodschappen en een HDMI kabel zodat we in het appartement onze Nederlandse Netflix kunnen kijken via de laptop. Kopen die daar voor $4.95, dat is niet duur! 

We lunchen bij Perkins, een lekker en gezellig restaurant en proberen daarna een andere terugweg die nogal mislukt waardoor we veel langer onderweg zijn.

Uiteindelijk is het 15.45 als we weer terug zijn bij Lovers Key Beach. Mooi strand! Lekker rustig en het water is echt zo lekker! Zacht en een perfecte temperatuur! 

We liggen er 2 uurtjes. Ik heb dan geen idee hoe ik omhoog moet komen met een pijnlijke schouder en zonder op mijn kapotte knie te gaan steunen…. het is goed dat het zo rustig is. 🙂

Bij de parkeerplaats zie ik nog een tortoise (landschildpad) lopen en maak er weer gauw foto’s van. Het blijft gek om deze dieren allemaal gewoon in de natuur tegen te komen! We genieten enorm!!

 

Thuis gaan we douchen, relaxen etc en eten uiteindelijk voor de tv bij een aflevering op Netflix. Dan nog even de foto’s uploaden, verhaal schrijven en dan is het weer tijd om te gaan slapen.

Het was weer een mooie dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *