5 mei: Onweer, wind, storm en bewolking

We slapen met de ramen open maar haverwege de nacht gooi ik de boel dicht door de storm en het onweer. Wat een herrie buiten in combinatie met de wilde golven!

We slapen allebei onrustig deze nacht. Het is ’s morgens wel droog maar erg bewolkt en het waait flink. We hebben daarom geen haast en doen dus rustig aan. Ik lees de Wendy en kijk op mijn tablet. 

Dan besluiten we toch maar op te staan, bakken onze laatste eitjes en Huub gaat beneden de wasmachine aanzetten. Thuis doet Huub echt nooit iets met de wasmachine of droger maar op vakantie bij de grote automaten in the USA doet hij het altijd. Grappig hoe zoiets groeit.

De wasmachine doet er 40 minuten over en de droger een uurtje. Thuis duurt dat veel langer.

Rond 11.30 is het allemaal weer klaar en opgevouwen en gaan we maar op pad. Eerst maar naar het Times Square van Fort Myers Beach. Het is hier nog 7 km vandaan, we zijn er een paar keer langs gekomen maar er nog niet echt geweest. Je kunt er je auto parkeren op verschillende plekken. Voor $20.00, $15.00, $10.00 en na even verder zoeken ook gewoon op een plek met een parkeermeter voor $2.00 per uur! Haha, ze naaien graag suffe toeristen.

We lopen eerst richting binnenwater langs restaurants en winkeltjes.

Zien daar uiteraard weer 2 dolfijnen (wordt bijna gewoon). We zitten er even en lopen dan weer terug. Kijken in wat winkels met toeristenzooi, en gaan de pier op, waar het inmiddels echt flink stormt.

Daarna eten we een ijsje bij de DQ en lopen over Times Square, wat eigenlijk echt niks voorstelt. 

Binnen het uur zijn we uiteindelijk alweer terug bij de auto.

Ik had iets gelezen over een parkje aan het eind van het eiland, Bowditch park, en we rijden daar naartoe. Parkeren de auto voor weer $2.00 en zie daar weer een nest met Ospreys! Ik maak weer wat foto’s.

(Helaas staat mijn camera niet goed ingesteld en ze zijn allemaal heel vaag, zo zonde!) Er zit een fotografe met camera met zoomlens op een stoel. Ze vertelt dat het 3 jongen zijn en dat dat heel bijzonder is. Ze volgt ze al een tijd en weet er aardig wat over te vertellen. Dat is het leuke van Amerika! Iedereen is zo sociaal en heeft hele verhalen, altijd gezellig!

We gaan dan verder, het strandpark in, mooie stranden, leuke paadjes, weer een landschildpad die echt hard wegrent als ik ‘m op de foto wil zetten. Het is ook daar weer prachtig! 

De lucht wordt wat blauwer en we besluiten om de laatste boodschappen te doen voor het eten en dan nog even op het strand te kijken. 

We bellen onze ouders even om te horen hoe het thuis gaat en lopen dan naar het strand. De zon is nu helemaal weg en de wind is echt niet lekker. We kijken elkaar aan en gaan toch maar terug naar boven. Even lezen en een uurtje slapen is ook niet slecht! We drinken wat op ons balkon en evalueren de vakantie tot zover. Het was geweldig! Deze week was ook zo fijn op dit plekje. We hadden hier graag langer willen blijven. Helaas moeten we er morgen voor 10.00 uur uit maar hebben dan nog 2 nachten in Miami voor we naar huis gaan. 

We maken zelf eten en eten voor de tv want buiten waait het eten van ons bord. 

Rond tienen doen we ieder weer ons ding op de computer en dan weer naar bed. Jammer dat onze laatste dag hier zo verwaaid is maar we hebben qua weer absoluut niets te klagen deze vakantie! Een dag regen op de Keys en hier 2x ’s nachts en vandaag dan bewolkt en stormachtig maar verder prachtig!! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *