8 mei : Uitchecken, laatste shopping, huilen en naar huis

We slapen best redelijk in dit hotel. Gezien het feit dat het midden in Miami ligt, verwacht je meer herrie van buiten maar dat valt mee. Ik zou hier echter niet terug gaan. De wijk is echt niet fijn, we zijn de enige blanken hier. Niet dat dat altijd slecht moet zijn maar er lopen wel echt vreemde types rond. Er is gelukkig niets gebeurd en er is niets van de kamer gestolen dus we zijn allang blij! Sowieso zijn we klaar met de grote steden dus dat komt goed uit!

We zijn van plan om eerst te gaan ontbijten bij de IHOP, een stukje verder, maar als we zijn aangekleed en klaar om te gaan is het al 9.30 uur. Als we voor 11.00 uur uit moeten checken en nog moeten inpakken, zitten we niet rustig te eten. Dus besluiten we toch maar eerst in te pakken en uit te checken en dan te gaan eten. Dat doen we maar vervolgens is er geen parkeerplek te vinden bij de IHOP. He bah, ik had mij verheugd hier ons laatste ontbijtje te nuttigen.

Helaas, dan maar naar the Dolphin Mall en daar ontbijten. Huub wil eigenlijk nog iets voor zijn zwager kopen en we gaan als eerste naar the Bait Shop. Helaas hebben ze niet wat hij zoekt. Dan maar wat eten. We zien een Johny Rockets, ook leuk. We gaan er zitten en krijgen een kaart met allerlei burgers voor ons neus. Um het is 11.30 uur. We would like to have breakfast? Nope. Oke, dan gaan we maar weer verder. Uiteindelijk wordt het een muffin met koffie/thee bij the Starbucks. Niet helemaal de bedoeling maar we hebben dorst en trek. Ik ben er nog van overtuigd dat we om 16.35 vliegen en dat we zo dus richting airport moeten. Ik log in op de Mall-wifi en zie staan 17.35 uur.

O ik heb me gewoon een uur vergist. Dan hebben we nog echt tijd om hier te kijken/shoppen. Dat valt weer mee.

Onze koffers waren 29,8 en 25,1 kg (hadden 30 en 25 g gereserveerd) We hebben dus niet veel ruimte. Alles wat we kopen moet in de handbagage passen. We kopen nog 2 overhemden met korte mouwen voor Huub en een shirt voor Derk. Ik kijk nog bij Michael Kors maar helaas niets dat zo leuk is, dat het ’t geld waard is.

Het is nog 20 minuten rijden naar het vliegveld. We rijden naar Hertz. Verbazingwekkend hoe snel dat altijd gaat. Je zet je auto neer, iemand loopt er omheen, checkt iets op de stoel (kilometers?) en dan krijg je een bonnetje en klaar! Door met de miamover (soort treintje) naar de incheckbalie waar we exact om 13.32 aankomen. Nog 3 minuten en de balie gaat open. Er staan al 50 mensen maar er is een speciale balie voor comfort class en we zijn dus snel aan de beurt.

Het gaat dus allemaal heel soepel. We hadden alleen gehoopt hier dan nog ergens lekker te lunchen na alleen onze muffin. Er is echter niets te zitten en te lunchen. Alleen losse broodjes, panini’s en dat soort dingen. Dan maar een panini en een flesje water. Broodje smaakt echt naar niets en kostte 9.75! Idioot.

Om 16.35 gaan ze al boarden en we zijn al voor de officiele tijd klaar om te vertrekken. De kist zit nokvol en naast Huub zit ook een stevige dame. Huub zit dus lekker klem tussen mij en haar. Zij slaapt heerlijk en Huub en ik doen geen oog dicht. We weten nu hoe luxe onze reis op de heenweg was met een stoel vrij tussen ons in.

Ik kijk 1 film, Huub niets. Het is ook bloedheet. Goddank duurde het maar 8.30 uur en landden we vroeger dan verwacht.

We appen Tom dat we er al zijn en hij rijdt thuis weg als wij uitstappen.

Onderweg moeten we langs een paspoortcontrole (wat is dat nou weer?) en duurt het vrij lang voor de koffers er zijn. Buiten staat Tom gelukkig op ons te wachten en rijden we naar huis.

Tom moet door naar zijn stage, Derk is al naar zijn stage en zo zijn we ineens weer thuis met zijn tweetjes.

We drinken even wat en gaan dan maar 2 uurtjes slapen van 10.30 tot 12.30. Daarna zijn we nog steeds moe maar we kunnen beter proberen de dag door te komen en vanavond maar op tijd naar bed. Huub gaat boodschappen doen, ik de koffers uitruimen en wassen (voornamelijk van de jongens).

De vakantie zit erop. Wat een geweldige tijd hebben wij gehad! Buiten wat valpartijen gelukkig niks ernstigs. Geen pech of ongeluk met de auto, niet beroofd. Altijd fijn. Over het weer hebben we uiteindelijk ook niet veel te klagen. Temperatuur was heerlijk en qua luchtvochtigheid is deze periode veel beter uit te houden dan in de zomer in Florida.

Iedereen heel erg bedankt voor het meelezen en meeleven!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *