2 december: Sunrise, boottocht en strand

Lekker geslapen maar toch weer rond 6.00 uur wakker. Eerst nog even met zus Bri geappt die inmiddels ook in Florida is gearriveerd. Zij zit met man en dochter in Orlando voor o.a. de Disneyparken en is ook vroeg wakker.
Ik kijk naar buiten en er zijn mooie wolkjes! Dan gaan we toch maar richting strand voor wat sunrisefoto’s. We lopen over de boulevard een stuk naar links want bij de Sunrise Boulevard staat een paal met Sunrise en dat leek mij leuk voor een foto.

Huub

Op dit tijdstip lopen er al aardig wat sportievelingen rond. Zonsopkomst is mooi en we genieten al lopend en later even zittend op een muurtje.

Daarna weer richting hotel voor een ontbijtje. We hebben lekker cinnamonbrood wat we toasten en croissantjes uit de vriezer met wat thee en sap. Life is good.

De boot

 

We besluiten online te kijken voor een boottocht langs alle kanalen. Fort Lauderdale wordt het Venetie van Florida genoemd dus dat willen wij wel zien. Je kunt ook met de watertaxi, dat waren we eigenlijk van plan maar dan moet je er af en toe uit en weer wachten op een volgende. Daar hebben we geen zin in, dus ik zoek online een tocht van 1,5 uur met de Jungle Queen River boat.  Dat is net leuk. Hij vertrekt om 11.00 uur maar je moet er min. een half uur eerder zijn. Het Fort Lauderdale Beach Park ligt ernaast dus we besluiten wat eerder te gaan, we parkeren bij een hotel voor $7.00 voor de hele dag en gaan eerst de tickets ophalen. Dan willen we kijken bij het Beach Park maar alles is afgezet want er schijnt vandaag en morgen een muziekfestival te zijn met allerlei grote podia. http://www.riptidefest.com/lineup/ Boys II Men, KC & the Sunshineband etc. Tickets vanaf $80.00, beetje duur vonden wij.

Dan gaan we toch maar om 10.15 uur vast op de boot zitten en hebben we een mooie plek. Maar goed ook, want het is zaterdag en een volle bak. We varen langs allemaal geweldige huizen met prijzen t/m 50 miljoen dollar. Ook is er aardig wat hoogbouw hier. Het is grappig dat het een opzet heeft van straten, maar dan dus aan het water. We maken aardig wat foto’s en het is een leuke tour. We zien ook een enorm schip van de Holland America line, zo grappig! met de Nederlandse vlag. Zie de foto’s onderaan. Er wordt veel informatie gegeven en de nodige grappen gemaakt. Het weer is overigens prachtig vandaag en rond 27 graden. We lezen over kou en gladheid in Nederland, we kunnen ons er hier even niets van voorstellen!

Best leuk huisje

Na de boottocht gaan we weer terug naar ons hotel voor een lunch voordat we nog twee uurtjes op het strand gaan liggen. Het stuk strandwaar wij het snelste zijn is toevallig net het meest rustige stuk omdat er geen hotels direct aan de straat ligen maar een natuurparkje van Bonnet house & Gardens.
Er hangen bij the Lifequard house 2 vlaggen, een oranje (pas op voor stroming) en een paarse (deze staat voor Dangerous Marine Life). Geen idee of er dan haaien gespot zijn of kwallen of iets anders maar voor de zekerheid gaan we het water maar helemaal niet in. De mensen die er wel in gaan, zie ik er ook weer uit komen, dus het zal wel meevallen.

Ons strandje

Rond 16.00 uur liggen we in de schaduw en is het ook wel mooi geweest. We hobbelen weer terug (lopen uiteindelijk toch aardig wat zo’n dag) en gaan even lezen, douchen en buiten wat drinken.
Ik typ in delen dit verslag. Huub bakt luxe hamburgers met blauwe schimmelkaas, warmt een bak garlic mashed potatoes op en we eten er weer verse ananas bij. Lekker en makkelijk!

Voor de mensen die zich afvragen hoe het met mijn schouder gaat,(ik heb artrose en een vergroeiing in mijn schouder waar ik veel pijn van heb en waardoor ik al een tijd maar 50% werk en na de vakantie ga revalideren) het gaat hier echt veel beter dan thuis. De combinatie van warmte en niets tot weinig hoeven doen qua belasting van werk en huishouden doet mij goed. Misschien is wonen in een hotel de oplossing. 🙂 Het enige dat echt lastig is, is dat ik niet op mijn buik op het strand kan liggen. Mijn achterkant blijft dus wit. Gaan liggen en opstaan was ook even lastig maar daar heb ik een manier voor gevonden. (het is goed dat het een rustig strand is 😉 )

 

Ons hotel/appartement

 

Ook niet slecht

 

Een van de zijstraten

 

Nog een zijstraat

 

Sneeuwpoppen zien er hier zo uit!
De Holland America lijn! Zo grappig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *