3 december: Hugh Taylor Birch state park, shoppen, strand en Chili’s

Ik was wederom om 6.10 uur wakker maar als je om 22.00 gaat slapen is dat uitslapen dus ik ben uitgerust. Huub redt het nog tot 7.30 uur. We doen rustig aan, ontbijten weer binnen aan ons kleine tafeltje en besluiten om bijtijds naar het Hugh Taylor Birch state park te gaan. Dit park ligt op 3 minuten rijden hier vandaan en lijkt ons leuk voor een ochtendwandeling wanneer het nog niet zo heet is.
We betalen $6.00 toegang voor de auto plus inzittenden. Het blijkt alleen dat ze met de weg bezig zijn en de 2.4 mijl die je normaal mag rijden, kun je nu alleen lopen. Nou vooruit dan maar, we zien wel of we het redden met de warmte. Onderweg zien we heel veel paden die afgesloten zijn en we snappen niet goed waarom.

Ik wil net gaan mopperen dat het een beetje saai is, als ik geluiden boven mijn hoofd hoor. Ik sta stil en tuur in de boom en YES eindelijk na zoveel USA vakanties zie ik wasbeertjes! Tot nog toe heb ik alleen dooie langs de weg gezien maar deze zijn heel levend en superschattig. Ze zitten echter hoog in de boom met veel blaadjes dus het is lastig ze te zien.
Er komen mensen aangelopen die vragen wat wij zien. “Racoons in the tree, look!” Ook zij gaan ze fotograferen en vertellen ons weer dat er leguanen bij de kayaks zijn. Oke, daar moeten we dan ook heen.
Gisteren tijdens de boottocht heb ik er wel 50 gezien! En er geen een kunnen fotograferen, das toch bijna knap. De boot ging te snel. De kapitein vertelde overigens dat jonge leguanen groen zijn en de oudere volwassen dieren zijn knaloranje. Hij liet zien waar ze in de boom zaten. Ik wist A) niet dat leguanen hoog in bomen konden zitten en B) niet dat ze oranje konden worden!
We hadden een plattegrond gekregen van dit park maar we snapten er geen hout van en hadden geen idee waar we waren. Er kwam een ranger voorbij in een golfkarretje die vroeg of we lost waren. Uiteindelijk bleek dat we rechtsom liepen in plaats van linksom…..tja dat verklaart wat. De man vond het leuk om lekker te vertellen en gaf ons een hoop info. Wasbeertjes zie je meestal overdag niet. ’s Avonds zie je overal hun oplichtende ogen wanneer je rondrijdt. Ook vertelde hij over de oranje leguanen die wel 70 cm. kunnen worden. De kleine paden in het park waren nog afgesloten omdat er tijdens Irma veel bomen om zijn gegaan en nog schuin tegen elkaar aanhangen wat het gevaarlijk maakt. Ze zijn met 7 rangers en dat kost dus veel tijd. Ook was hij 75 jaar dus ik kan mij voorstellen dat als de rest ook zo oud is, het nog wel een paar jaar kan duren.

Geen idee wat dit is…

Daar waar veel leguanen zouden moeten zitten, zagen we ze natuurlijk niet. Een andere ranger vertelde later dat ze wachten tot het heetste moment van de dag. Dan komen ze zich opwarmen in de zon. Wel zagen we hagedissen, een aparte vogel en de ranger stond op een gegeven moment ook ergens te fotogaferen. Het was een donkere duif die volgens hem heel zeldzaam was. Hmm een duif, pfff die hebben wij ook.

Kijk die draaikolk!

Ergens in een rustig watertje zagen we een rare draaikolk. Zie de foto. Aan het einde van de wandeling hoorde ik rare geluiden. Ik dacht van een vogel maar het bleek een hitsig eekhoorntje te zijn. Wat een raar geluid kunnen die beesten maken. Vlakbij de auto lagen er in de struiken ook nog twee schildpadden. Landschildpadden heten tortois hier, waterschildpadden zijn turtles. Ze zijn wat saai maar toch ook leuk voor een foto.

Het was een leuke wandeling, wel warm maar we hebben ons toch 1,5 uur vermaakt in dit park.
Ik had al last van veel beten van muggen of wat ook, ik had mij nu ingesprayt met Off spray maar ook nu ben ik weer gebeten. Vervelend want ik ben overgevoelig en heb mijn goede medicijnen niet mee. Vannacht heb ik met koele natte doekjes op mijn enkels gelegen. Ik ga een dezer dagen toch maar langs de apotheek hier om er wat voor te zoeken.

We besluiten even naar de Galleria Mall te gaan die hier ook vlakbij is. Hier zit de enige Abercrombie & Fitch winkel van deze regio. Huub heeft laatst een pen in zijn overhemd laten zitten in de was waardoor er van de jongens allebei een Fitch shirt  is verpest. Hij had beloofd nieuwe te kopen. Ze blijken niet veel shirts te hebben die leuk zijn dus in plaats daarvan kopen we voor allebei een sweater, die wel leuk is.
Daarna worden we aangesproken door een meisje met een creme die ze onder Huubs ene oog smeert en zowaar de rimpels worden minder. Het is geweldig! Ze roept dat hij dit echt nodig heeft om zijn jonge vrouw te houden en meer van dat soort onzin. We moeten erg om haar lachen! Het is een aanbieding. Normaal $400,00 en nu voor slechts $199,00! We moeten er maar over nadenken en af en toe in de spiegel kijken en als we terugkomen, zal ze ook zijn andere oog doen. We gaan inderdaad maar komen als echte krenterige hollanders niet terug. 🙂 Huub is nu van links 40 en rechts 60 jaar….

We nemen bij Auntie Annies een pretzel en ijsje en dat is onze lunch. Terug bij het hotel kleden we ons om en lopen weer naar het strand. Ik heb het heet van al het gesjouw en spring de zee in. Geen blauwe vlag vandaag. De zee is heerlijk en ook later op het strand is het goed toeven met 27 graden en een koel zeewindje. Wij liggen er van 14.00 tot 16.00 en gaan dan terug om de douchen en even te relaxen.

Tijdens de vorige vakantie hebben we het restaurant Chili’s ontdekt waar wij erg lekker hebben gegeten. Hier in de buurt zit er een op 20 minuten rijden. Huub besluit dat hij het waard vindt en en dus gaan we richting West Palm Beach. Onderweg kleurt de lucht roze van de zonsondergang, mooi!
We eten er heerlijk en we overdenken onze heerlijke relaxte dag en onze vakantie tot zover. We genieten echt enorm. Gran Canaria in de winter is leuk, maar dit is echt geweldig!

Thuis schrijf ik weer het verhaal, Huub zet de foto’s erop en we drinken lekker thee en koffie. Nog even lezen of tv kijken (ook Netflix via de computer) en dan weer lekker slapen!

Een watertaxi over de Indiatlantic

 

De hitsige of boze eekhoorn

 

De schildpad

 

Kayaks bij het water

 

Een van de vele mooie bomen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *