5 april: de reis naar Los Angeles

Na -voor mij- een onrustige nacht gaat de wekker om 3.45 uur. Om iets voor 4.30 checken we uit en de taxichauffeur staat al te wachten. 10 minuten later staan we op Dusseldorf airport.

Als we bij de incheckbalie staan, komt het personeel net aan lopen.

Daardoor zijn we de eersten die aan de beurt zijn. Dusseldorf is redelijk klein en ook de verdere contoles gaan snel.

We gaan lekker ontbijten en mensen kijken.

Daarna naar de gate en het vliegtuig in. Wij vertrekken iets te laat maar landen toch nog te vroeg. Gelukkig hoeven we deze keer niet te rennen op Heathrow. Boarden gaat ook vlot en we zitten met zijn tweetjes op 3 plekken.  Dus lekker met onze troep in het midden. Het vliegtuig is een A380, een grote dubbeldekker.

We vertrekken iets te laat. Na 1.5 uur krijgen we eten. Een 2e ontbijt met kip, aardappelen en spinazie. Een broodje erbij en een chocolademousse toe. Ook met drank komen ze vaak langs. We kijken films, proberen een dutje te doen, krijgen een mini magnum, kijken nog een film etc. Echt slapen lukt helaas niet. Op een gegeven moment heb ik echt een houten kont. 11 uur is wel lang. Ongeveer 1.5 uur voor aankomst krijgen we een soort pizza calzone snack met een kleine pastasalade en een muffin. Best lekker. Ik vind dat we goed verzorgd worden deze vlucht!

We landen om iets over 13.00 uur. Helaas duurt het ook nog een tijd voor we eruit kunnen. Uiteindelijk zijn we blij als we mogen staan en kunnen lopen. Bij customs is het megadruk. Er zijn echt net meerdere vliegtuigen geland. A la Efteling slingeren we door de rijen. Gelukkig zit er wel vaart in. Mensen kunnen bij een automaat, automatic passport control, hun paspoort scannen, vingerafdrukken maken en een foto. Dan even wachten en er komt een printje uit met of zonder kruis.

Een spannend moment…..maar zowaar, we mogen erin! Dat scheelt een hoop tijd. We laten ons printje zien en mogen richting uitgang in tegenstelling tot 90% van de andere mensen die weer in een rij moeten gaan staan.

We krijgen een stempel in ons paspoort en er wordt niet eens gevraagd wat we komen doen etc.

Als we bij de bagageband komen zien we direct onze koffers. Huub stapelt de boel op een bagagekar en we kijken elkaar verheugd aan! Wow dat ging allemaal soepel! Het is 14.00 uur en we gaan op zoek naar de de Hertz shuttle. Ook die vinden we snel en er staat er precies een klaar. Dit wordt bijna raar! ?

Daar zitten we dan in de bus. Het is zonnig, rond 20 graden en we rijden in LA!!! Zo gaaf om hier weer te zijn!

Bij Hertz staat een bord met namen van Goldmembers. Zowaar staat Huub er ook bij met plek 968 en dat betekent dat we niet naar een kantoortje hoeven maar gewoon parkeerplek 968 moeten zoeken en die auto mee mogen nemen. Het is een stukkie lopen en dan zien we een rode Nissan Rogue. Hij is mooi groot, rood en ziet er nieuw uit. Hij zit ook lekker. We zijn weer blij! Nu gaan met die banaan! Helaas…..het is LA en dat betekent file. We doen er daarom langer over dan het uur dat beloofd was.

Het hotel vinden we wel snel en we mogen kiezen uit kamers. Ik kies voor de 2e verdieping zodat we geen bovenburen hebben.

De kamer ziet er redelijk uit met een groot lekker bed. Ik app even met mijn zus die nog wakker is om te melden dat we het gered hebben! Daarna gaan we naar de Walmart hier vlakbij voor wat eerste boodschappen.

We hebben ook niet veel puf om nog uit eten te gaan en eigenlijk ook niet zo’ n trek. We halen daarom maar wat warme kipstukken en een salade.

We eten het op de kamer op terwijl we naar Friends kijken. Lekker, we zijn er, de vakantie kan echt beginnen!!
Nu is het hier 19.45 uur. Voor ons 4.45 uur.  We hebben net de koffers herpakt zodat we ieder een eigen koffer hebben. Nu ga ik lekker douchen en dan is het tijd om te gaan slapen!

Tot morgen!?

Palm Garden Hotel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *