7 april: Van Morro Bay naar Monterey

Na een (wederom) onrustige nacht door schreeuwende mensen op het parkeerterrein, en door rare geluiden van buiten die we niet gewend zijn, zijn we rond 6.30 uur allebei weer wakker. We hebben geen haast. Buiten plenst het. In Nederland is het prachtig weer hoor ik, maar wij zitten in de regen. Net op deze dag hadden we mooi weer willen hebben voor de mooie kustweg. Wat een pech. Rond negenen zitten we aan het ontbijt (weer inclusief bij de overnachting). Ook weer een prima ontbijt en met uitzicht op de Morro Rock.

Dan rennen we weer door de regen naar onze kamer aan de overkant. Pakken de boel weer in. Arme Huub sjouwt steeds alle koffers in zijn eentje. Gelukkig dat hij fitnesst en zo sterk is.

Als we weg rijden is het bijna droog en ik wil nog een keer naar de ottertjes. Eenmaal daar lijkt dat mijn zoekerlens (heet dat zo, dat waar je doorheen kijkt) niet meer werkt. Ik zie er niks meer door en kan nu alleen op mijn schermpje kijken. Nou ben ik al erg kippig en zo wordt het helemaal lastig om te zien of iets scherp is of niet. Ik maak toch weer wat foto’s en ze zijn lekker druk. Ze spelen zo leuk met elkaar en met het zeewier. Moeders met babies op hun buik. Te schattig gewoon!

Het begint harder te regenen en gaan daarom toch maar vertrekken. Op naar Monterey, helaas niet via de PCH Pacific Coast Highway maar via het binnenland. Deze route blijkt toch ook best mooi te zijn. De eerste 3 kwartier regent het af en toe flink, Daarna wordt het droog en ook de lucht trekt steeds meer open. Wow, dat is lekker! Onderweg tanken we, delen een sandwich bij Denny’s en doen  nog wat boodschapjes bij de CVS.

Omdat de mist ook op begint te trekken en het droog is besluiten we om naar Point Lobos State Park te gaan in Carmel by the Sea. We betalen $10.00 toegang voor de auto met inzittenden en doen er een paar trails. Wow, wat is het hier prachtig!! Bijna niet echt.. Dit maakt de gemiste PCH weer helemaal of misschien wel meer dan goed!

De foto’s spreken voor zich denk ik. Dat scheelt een hoop getyp 🙂 Het was zonnig en rond de 20 graden. We genieten enorm!!

Onderweg spreken we een paar rangers die vertellen dat de babyzeehondjes die op het strand liggen, pas 3 dagen oud zijn. OMG, hoe schattig allemaal!! Een ander wijst mij op 2 bijzondere vogels die een nest aan het maken zijn. (herons?). Nog een ander laat via een verrekijker ottertjes zien. Ja leuk, maar daar heb ik er vanmorgen al 15 van gezien! 🙂 We zien ook nog een kolibri. Helaas lukt het niet die op de foto te krijgen.

We lopen er van 13.30 tot 16.00 uur rond en de Bird trail is echt het mooist!

Dan zijn we moe en gaan toch maar naar Monterey, naar ons hotel. We belanden in een megafile op het stukje PCH terug. Gelukkig is de omgeving nog steeds prachtig en hebben we leuke muziek op staan. Onze dag kan niet meer stuk!!

In ons hotel Merrit House, krijgen we kamer 6. Het blijkt een grote kamer met Kingsize bed (2×2 meter), een open haard en balkon te zijn. Nice!

We relaxen een uurtje en gaan dan lopend naar de Wharf op 10 minuutjes om daar wat te gaan eten. We belanden in een leuk restaurant aan het raam aan het water. En wat zwemt daar af en toe langs? Juist, een ottergezinnetje! Wow, op 3 verschillende plekken otters gezien vandaag!

We eten er ook lekker (vis) en genieten van het uitzicht! Het weer is trouwens verder de hele dag heerlijk geweest!

Wanneer we naar het hotel teruglopen voelen we ineens hoe moe we zijn. Wij duiken toch nog even achter de computer voor het verhaal en de foto’s. Het is uiteindelijk toch een geweldige dag geworden!!

Inmiddels is het bijna 22.00 uur en ga ik zo even douchen en naar bed.

Tot morgen weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *