9 april: Van Bakersfield naar Lone Pine + Alabama Hills

Vannacht een beetje rot geslapen. Combi van pijn in mijn schouder (is chronisch maar soms nog net iets erger), een ruziende buurman en Huub die lag te snurken. Uiteindelijk heb ik een pijnstiller voor mijn schouder genomen, op de deur van de buurman geramd en Huub een paar keer een duw gegeven. En toen was het stil…en heb ik uiteindelijk weer tot 6.00 geslapen. Bed lag trouwens wel heel lekker, daar lag het niet aan.

Om 8.15 uur zijn we weer gaan inpakken (Huub) en uitchecken (ik).

Op naar de IHOP, want in dit hotel zit geen ontbijt inbegrepen. Daar eten we weer heerlijk en we zitten er uiteindelijk best lang.

Dan gaan we verder met de roadtrip, we nemen de 178 langs de Kern river, wat een prachtige weg! Helaas zijn alle stops aan de linkerkant en wij rijden rechts. Daardoor kunnen wij dus niet zo vaak stoppen als we zouden willen. We rijden daarna langs Isabella Lake en gaan kijken bij Silver City Ghost Town. We krijgen er nog een hele uitleg bij. De meeste oude panden uit de 19e eeuw, zijn hier later geplaatst maar zijn dus wel echt van vroeger. Alleen de jail stond hier vroeger wel echt. Het is leuk om even te kijken en wat foto’s te maken.

De Kern river
Ghost Town

En weer door! Wat een landschappen zien we voorbij komen. Ik maak uit de auto wat foto’s van ons uitzicht op de weg en plaats ze hier, dan krijgen jullie een idee. We luisteren in de auto muziek die ik via Spotify heb gedownload. Een muzieklijst die heette 70’s roadtrip, leek me wel wat.  Op een gegeven moment staat er op een bord iets van; u nadert nu een Desert area (woestijngebied) en 2 minuten na dat bord speelt het nummer van America, a horse with no name, met de tekst ” I’ve been in the desert on a horse with no name …the heat was hot and the ground was dry….” Zo toevallig! We moesten er erg om lachen, er bestaat een God en hij heeft gevoel voor humor!  🙂

Wij zien ook de eerste Joshua Tree bomen, die zijn toch ook wel echt bijzonder!

Rond 14.00 uur zijn we bij ons Best Western hotel in Lone Pine. We krijgen kamer 150, lekker achteraf in een blok van slechts 2 kamers naast elkaar.

Kamer is niet groot, we weten nog niet waar de koffers straks open moeten leggen. We drinken wat en gaan maar meteen door naar de Alabama Hills, hier vlakbij. Lone Pine heeft 1 stoplicht en daar moeten we naar links. Het is er niet druk en het is er prachtig! Gekke rotsen in vreemde vormen en erachter de mooie besneeuwde bergen van de Sierra Nevada met Mount Whitney, de hoogste berg van Noord Amerika.

We maken een hoop foto’s, korte wandelingetjes en genieten weer volop.

The Joshua Tree bomen langs de weg
Lake Isabella

Uiteindelijk gaan we weer terug naar het hotel, relaxen even een half uur en gaan dan Lone Pine in. (met 1 stoplicht, dan weet je wat een bruisend gebeuren het hier is) We eten bij Seasons, nummer 1 volgens Tripadvisor. Ze zijn er vriendelijk en het eten smaakt best maar echt bijzonder vinden we het niet. Prijzig is het wel. De Outback gisteren was veel beter.

Wanneer we buiten staan, gaat de zon bijna onder. We besluiten nog een keer naar de Whitney Portal road te rijden voor nog wat foto’s. Wel mooi maar de zon zit teveel achter de bergen. Het was vandaag overdag rond de 27 graden, nu is het echt koud en trek ik mijn jas gauw aan.

Helaas horen er bij een ondergaande zon ook insecten en op de berg loop ik mijn eerste beten weer op. Bah, daar zat ik nou niet op te wachten…

Eenmaal op de kamer gaan we weer aan de slag voor het blog en bekijken we de foto’s.

Overigens begrijp ik van verschillende mensen dat het niet lukt om op het blog te reageren. Dit zou niet moeilijk moeten zijn. Je hoeft geen Google account te hebben. Onderaan het blog staat een linkje ” (Geen) Opmerkingen” . Wanneer je daarop klikt verschijnt er een ruimte voor tekst (Voer je opmerking in) en eronder reageren als met een pijltje. Wanneer je klikt op dat pijltje naar beneden naast ” unknown” , kies dan naam/URL(URL hoef je niet in te vullen) of anoniem. Zet dan wel je naam erbij, anders weten we niet van wie het berichtje is.

Dan klikken op publiceren en het vakje aanklikken bij ” Ik ben geen robot”  Daarna weer op publiceren klikken!! Ik geef toe, heel makkelijk is het niet maar best te doen. Hahaha succes en vast bedankt! Lukt het nog steeds niet, niets aan te doen!!

Morgen vertrekken we naar Las Vegas en gaan daar ’s avonds naar de show van Cirque du Soleil, Ka.

Ik vermoed dat ik daarna geen puf meer heb voor een blog dus dat komt dan pas de dag erna!

Langs de 178
Huub in Silver City
Lake Isabella
Onze kamer binnen
Onze kamer buiten
Alabama Hills
Alabama Hills met de Sierra Nevada erachter
Alabama Hills
Alabama Hills en Siera Nevada

xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *