12 april: Van Excalibur naar Mandalay Bay

Vannacht schrik ik mij te pletter als Huub zijn wekker op zijn mobiel om  3.45 af gaat. Die staat nog van vorige week woensdag toen we naar het vliegveld moesten. Hij kan zijn mobiel niet vinden dus het duurt ook nog even….gelukkig vallen we wel snel in slaap maar om 7.00 ben ik helaas weer wakker. Dat uitslapen lukt nog niet echt bij mij. Bij Huub gaat dat veel beter.

Uiteindelijk doen we rustig aan , Huub brengt in 2 delen de koffers naar de auto (duurt elke keer ruim een kwartier met die afstanden) en om 10.30 checken we uit via onze mobiel. Je hoeft niet langs de receptie, dat scheelt!

We laten de auto staan en gaan naar het Luxor hotel naast het Excalibur. Hier heeft Huub nog een 2-1  buffet gratis. Dus 1 betalen voor 2 personen. Deze moeten we eerst weer op onze Mlife pas zetten en daarna weer naar het buffet. Er is megaveel te eten want inmiddels is de lunch erbij gekomen. We houden het toch maaar bescheiden met echte ontbijtdingetjes. Om nu al mashed potatoes met vlees te gaan eten, gaat zelfs mij te ver!

Dan lopen we naar het Mandalay Bay hotel via een luchtbrug met allerlei winkels, restaurants en galeries. Bij een galerie gaan we binnen kijken. Prachtige foto’s van Peter Lik! Mooi, maar erg duur. Sommige foto’s lijken op de mijne. Voor 1 foto heeft hij 1,5 miljoen dollar gekregen. Beetje overdreven lijkt mij. De mijne zijn goedkoper 😉

Dan gaan we naar de Lobby van Mandalay Bay om in te checken voor mijn gratis myvegas overnachting. We staan weer 15 minuten in een rij. Ondertussen zitten we tegen elkaar te grappen dat het wel een kamer in de kelder zal worden of naast de lift en een ijsblokjesmachine….

Wanneer de keycards hebben, gaan we met de airtram terug naar Excalibur om daar de auto op te halen en vervolgens weer met de auto naar Mandalay Bay te gaan om daar te parkeren. Het klinkt alemaal heel snel maar met al het lopen erbij duurt het erg lang!

Onze kamer is op de 21e verdieping! Geen kelder dus, dat valt mee! Als we de kamer binnen komen vallen onze monden open. Wow, wat een mooie ruime kamer!

 Inmiddels zijn we alweer moe van al het gesjouw en gaan een uurtje relaxen. Dan gaan we eens bij het mooie zwembad kijken. Het is prachtig maar….gesloten. Het waait nogal en schijnbaar zijn ze bang dat iemand een palmboom op het hoofd krijgt en het hotel aanklaagt.

Dan lopen we door naar Sharkreef. Daar heb ik 2 kaarten voor via MyVegas (normaal $25.00 per persoon) Het is er mooi en ze hebben best veel vissen etc. maar het lijkt echt op het Oceanium deel van Blijdorp en in een half uur zijn we er doorheen. Goed dat dit gratis was, anders hadden we er 4x doorheen moeten lopen om het geld eruit te halen.

Het is inmiddels 16.00 uur geweest en we besluiten naar het Outletcenter te gaan. We staan uiteindelijk in een megafile waardoor we bijna 40 minuten doen over een stukje van 10 minuten.

Ik zoek speciale Puma gympen voor Carlijn, mijn “schoondochter” maar ze hebben ze niet. Zelf wil ik nog nieuwe roze Nikes maar ook die vind ik niet. Huub koopt wel een broek, 2 overhemden een een leren jack met veel korting bij Tommy Hilfiger. Ook bij Under Armour kopen we nog wat.

We eten rond 18.30 uur wat bij een Food Court en dan hebben we alweer 18000 stappen gezet! Huub heeft pijn onder zijn voet en blijkt een flinke blaar te hebben. Ik ben ook moe en heb overal pijn. We gaan daarom terug naar het hotel, we zijn wel klaar voor vandaag.

Huub prikt zijn blaar door, ik ga douchen, even liggen en schrijf het blog. Huub zet de foto’s er weer op en dan is het alweer over tienen.

Morgen hebben we ook weer een hoop te zien en te doen, maar het is ook weer een stuk rijden en in de auto zitten is lekker! (vooral voor mij) We gaan de grote stad uit en terug naar de natuur! Daarna ook 2x 2 dagen wat rustiger aan op 1 plek.

Tot morgen weer!!

Een komodo Varaan
Bij een schildpadje

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *