17 april: A change of plans…naar Laughlin

Ik was zo moe maar het bed lag verschrikkelijk, de vloer was misschien nog zachter geweest. Het duurde uren voor ik sliep en ik werd ook heel vaak wakker. ’s Morgens had ik megapijn in mijn schouder, heup en rug en was ik er helemaal klaar mee! Ik schijn in mijn slaap tegen Huub te hebben gezegd, schiet op, waar blijf je, we gaan! Hahaha dat heb ik echt nog nooit gedaan en ik herinner mij dit ook echt niet.

Huub vindt het ook wel mooi geweest en vindt het prima om hier weg te gaan. Eigenlijk heb ik 2 nachten geboekt hier, wat en hoe gaan we dit doen? Het is al maanden geleden geboekt en kan niet meer geannuleerd worden.

Onze nachten Kingman en Twentynine Palms staan vast en kan ik niet veranderen. We gaan op de kaart kijken wat een beetje in de buurt ligt en niet te ver van Kingman vandaan, waar we morgen heen gaan. Huub heeft in Las Vegas met een Mexicaan zitten praten die enthousiast was over Laughlin, een soort Vegas maar dan goedkoper en aan de Colorado rivier. Wij hadden er nog nooit van gehoord maar zien nu dat dit maar 60 km van Kingman vandaan ligt.

We gaan ontbijten in de Maswik Lodge waar we internet hebben en boeken uiteindelijk een kamer in Laughlin in het Aquarius Casino Resort met 3.5 ster voor $45.00. Dan pakken we de boel in ga ik uitchecken. Ik vertel de receptioniste dat we helaas een dag eerder vertrekken. Ze vraagt waarom en ik vertel dat ik vreselijk heb geslapen en niet nog een nacht in dit bed aankan. Ze vindt het jammer te horen en zegt dat ze de 2e nacht niet zullen rekenen. Yes!! Goed geregeld, een nacht van $124.00 gecanceld en er een van 45.00 geboekt. Dat scheelt weer. Nu maar hopen dat ze daar een beter bed hebben.

Rond 10.00 uur vertrekken we maar rijden eerst nog langs wat stops van de Grand Canyon. Het is 40 graden fahrenheit, dat is 5 graden! Brrrrr, we hebben nu echt vesten en jassen aan. Wel is de wind gaan liggen en schijnt er een zonnetje.

De Canyon is prachtig en heel bijzonder maar om nou 20 uitkijkpunten te bekijken vinden we ook wat overdreven. We hebben het gezien en zijn blij dat we gaan. Met gierende banden naar Laughlin.

Overigens zijn wij een paar jaar geleden bij de North Rim geweest. Deze is veel kleiner en minder toeristisch. Ik vond het daar eigenlijk leuker, er was meer wildlife en het rook er ook zo lekker. Hier is dat helaas niet zo.

Ik bood een Nederlands stel aan om een foto te maken en toen moesten wij natuurlijk ook

De route naar Laughlin is ruim 3 uur rijden en ook vandaag is het bijzonder door wat voor een lege landschappen je komt. Ik ben moe maar vind het zonde te gaan slapen want dan mis ik al het moois buiten. We rijden een stuk over de route 66 van Seligman naar Kingman. In Seligman stoppen we en drinken er koffie en thee. Ze verkopen er van alles met route 66 erop. Ook aan de buitenkant is er een hoop te zien. Een tentje herken ik van een foto van een blog dat ik gelezen heb, daar zouden ze lekker koffie hebben. Huub neemt daarom maar nog een bakkie. We praten met de eigenaresse over dat ze beroemd is in Nederland vanwege de koffie. Zij heet Ushi en komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Ze heeft klompen aan de muur hangen van een bezoek aan Nederland die ze trots laat zien. Wij hebben kleine klompensleuterhangertjes mee uit Nederland om af en toe aan iemand te geven die aardig is of om een upgrade te regelen….(haha) Ze krijgt er een van ons en is er erg blij mee! Ze geeft ons als tip dat we route 66 volgen tot Kingman omdat deze prachtig is en veel rustiger dan de 40. Dat waren we eigenlijk niet van plan omdat we nu snel naar ons hotel willen maar doen het uiteindelijk toch. En ze heeft gelijk, het is heerlijk rustig en ontzettend mooi!

Tegen vieren zijn we dan bij het resort. Bij de receptie zijn we in tegenstelling tot Vegas, direct aan de beurt. We krijgen een kamer op de bovenste verdieping, de 18e . Lekker ruim en een heerlijk zacht kingbed, ik ben blij!

Na een uurtje bijkomen gaan we naar buiten. Het hotel ligt aan de Colorado river met een soort boulevard erlangs. Het is hier 20 graden en het zonnetje schijnt. Wat heerlijk dat we hier zijn in niet meer in dat koude park!

Aan de overkant van het hotel ligt een outletcenter, ook daar gaan we even kijken. Ze hebben er niet veel bijzonders maar ik vind er de lichtroze Nikes die ik wilde hebben en bij Bath en Body Works wat handcreme en ander spul.

We brengen de boodschapjes naar de kamer en gaan eten bij het buffet aan het water. $20.00 p.p. inclusief drank. Het smaakt ons prima. Daarna gaan we nog wild gokken. Ik speel quitte en Huub verliest iets. Daar worden we ook niet rijk, dus dan maar de kamer. Hier is snel internet dus kunnen eindelijk de foto’s erop en kan ik van 2 dagen het blog bijwerken. Ondertussen staar ik naar alle lichtjes buiten.

Morgen doen we rustig aan, lekker uitslapen (hoop ik) en pas rond elven uitchecken. Ons volgende hotel is nog geen uur rijden dus dat is ook wel lekker!

Bij cafe Roadrunner
Langs route 66

Zo rustig en prachtig uitzicht!
Mooie route
Onze kamer op de 18e
De colorado rivier
een van de hotels

Tot morgen weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *