24 april: Van Oceanside naar Laguna Beach

Wat een paradijsje hier!

Maar even terug naar vanmorgen… We hebben redelijk “uitgeslapen” voor ons doen. Pas rond 8.00 uur wakker en Huub zelfs pas om 8.45 uur. Gedoucht en dus weer laat aan het ontbijt. Na het ontbijt nog even geappt met ’thuis’ en toen begon de bewolkte lucht flink open te trekken. We mochten laat uitchecken hier vandaag maar we besluiten om toch maar vast de boel weer in te pakken.

Uiteindelijk rijden we om 11.20 weg, richting Laguna Beach om daar vervolgens al om 12.00 uur aan te komen. Dat was wel heel dichtbij!  We rijden een stukje Laguna Beach in en parkeren bij Heisler Park om daar even rond te kijken: Stretching along the bluffs on Cliff Drive from Aster Street to Diver’s Cove, this oceanfront park has walking trails, gardens, a marine refuge with tide pools, picnic tables, barbecues, lawn bowling greens. Popular park wedding sites include a Gazebo and Monument Point. Restrooms also available.

Prachtige planten en bloemen


Man, man, wat is het hier mooi! Echt paradijselijk! Ik denk dat dit het mooiste plaatsje is waar ik ooit geweest ben.

Ik begin met het maken van foto’s maar na 5 x klikken zegt mijn fototoestel dat het geheugen vol is. Neeeee! Huub zegt dat het eigenlijk niet kan. Ik kijk of ik handmatig wat foto’s kan wissen maar zie aleen de 5 foto’s die ik net gemaakt heb. Hoe kan dat nou? Zit het geheugenkaartje er wel goed in? Ik maak ‘m open en…geen geheugenkaartje! Huub heeft het in de laptop laten zitten. Hoopt hij, anders is het weg. Ik maak ondertussen maar foto’s met mijn mobiel. Terug bij de auto gaat Huub zoeken en het kaartje zat inderdaad nog in de laptop. Gelukkig! Zal je toch alle foto’s kwijt zijn!!

Nou heeft Huub wel onderweg al foto’s opgeslagen thuis op de NAS (harde schijf die via internet te benaderen is) maar of dat echt gelukt is, weet ik pas als ik het thuis zie.

Rond 13.00 uur gaan we maar vast naar het hotel. Check in is vanaf 16.00 uur.

We zetten de auto in de garage onder het hotel en bij de receptie geven ze aan dat er wel kamers beschikbaar zijn maar dat het niet de beste zijn. Als we 1.5 uur kunnen wachten, krijgen we wat beters. Het is inmiddels echt prachtig weer. De auto staat in de garage en we mogen gebruik maken van een ruime toilet, dus daar kleden we ons om en gaan in badkleding (met wel weer kleding eroverheen) naar het strand. Het strand is aan de overkant van de straat en dan een hellinkje af. Wow, wat een strand. Tussen kliffen, lekker prive en we zien maar 2 andere mensen een heel stuk verder liggen. Af en toe wandelt er wel iemand voorbij met een hond maar verder blijft het lekker rustig. Als je een tijdje ligt, is het eigenlijk te warm. Het water is dan weer ijskoud dus verder dan tot onze enkels gaan we niet.

We genieten hier 1,5 uur en gaan dan terug naar de receptie. We hebben aangegeven een rustige kamer te willen. Die aan de straatkant hebben een balkon (en veel herrie), onze kamer is een beetje donker maar uiteindelijk vinden we het wel goed zo, de badkamer is mooi groot en heeft een groot bubbelbad en we hebben 2 grote bedden. Een trapje omhoog en we zitten op het dakterras met zeezicht. Dan is dat wel gewoon ons balkon!

Het dakterras met de zee aan de overkant
Voorkant van het hotel

We spoelen het zand van ons af, relaxen wat en gaan dan op zoek naar wat te eten. Eerst te voet en later toch maar met de auto. We gaan naar Ruby’s Car Diner, echt zo’n jaren 50 tentje met muziek en serveersters in kleding uit die tijd.  Ook staan er mooie klassiekers voor de deur.

We eten er simpel maar lekker. Ik krijg garlic fries en ruik nog 4 dagen naar knoflook denk ik…

Dan rijden we langs wat mooie plekjes op zoek naar een mooi sunsetplekje. Zie de foto’s en beoordeel of het gelukt is!

Tot morgen!

Mooie huizen ook hier!
Onze kamer
De Diner met coole auto’s ervoor
Sunset
Sunset van het Heisler Park
Goede timing van deze vogel
Door de boom
Mooi…..
Kleuren blijven veranderen, de wolken worden roze

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *