Helaas een aanpassing in de route

Tja, de bedoeling was om 9 dagen in een appartement in Bradenton te verblijven bij ons favoriete strand op Anna Maria island.

Helaas kreeg de hele kuststrook in Florida aan die kant last van een ernstige red tide waardoor er tonnen dode vissen zijn aangespoeld op de stranden. Ook is het water vies en kun je last krijgen van rode ogen en en van je longen. Voor meer info: https://www.nationalgeographic.nl/milieu/2018/08/giftige-rode-algenplaag-verwoest-zeeleven-florida

In mei weten we het al maar denken we dat het snel weg zal gaan. Echter, in augustus is het nog steeds ernstig en begint de datum dat we het appartement kosteloos kunnen annuleren wel erg dichtbij te komen!

Begin september besluiten we het maar definitief te cancelen. Zielig voor de verhuurder. Hij kan er ook niks aan doen… Ook de hotels in Tampa en Palm Beach worden gecanceld.

Dan leggen we de kinderen voor dat ze evt. meemogen naar Florida wanneer ze zelf hun ticket betalen. Derk van 21 jaar besluit mee te gaan. Tom is net afgestudeerd en hoopt tegen die tijd een baan te hebben en wil dan later een keer met zijn vriendin op vakantie.

Ik wilde zo graag naar Gulfcoast maar helaas, dan toch maar op zoek naar wat anders. Na veel overleg en zoeken besluiten we te beginnen met 5 dagen Orlando in een villa met zwembad. 

In de buurt van Orlando zijn er diverse mooie natuurparken die we willen bezoeken. Ook willen we naar Busch Gardens in Tampa. De mannen houden van rollercoasters, ik van dieren, ze hebben daar een combinatie van deze twee, dus voor ieder wat.

Verder hopen we ook gewoon lekker te relaxen bij het zwembad. 

Ik vind een leuke roze villa in Davenport, onder Orlando met mooi vrij uitzicht over een meer en natuur. De inrichting is niet echt mijn smaak maar de locatie is geweldig.

Op 27 november verhuizen we dan van Orlando naar Satellite Beach. Daar hebben we een appartement aan het strand geboekt voor weer 5 nachten. Satellite ligt tussen Melbourne en Cocoa Beach in. 

Op 2 december checken we daar weer uit en gaan we naar een hotel/appartement op Marathon op de Keys voor nog 3 nachten.

Mocht de red tide tegen die tijd over zijn, verhuizen we misschien nog wel van de Keys weer terug naar Bradenton.

De laatste nacht in Miami bij het vliegveld blijft onveranderd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *