Wintervakantie geboekt!

In het voorjaar hebben  wij (Huub en ik) een reis naar West USA gemaakt. Dat was een heerlijke vakantie!

Dan gaat op een gegeven moment de vraag rijzen, wat gaan we in het najaar of de winter doen? In september of oktober Frankrijk of Spanje? Of in de winter naar een Canarisch eiland, Curacao of toch weer Florida? Toch een nieuwe cv ketel? 🙂 De ketel is gerepareerd, dus hoera, we kunnen er nog even mee door. Dan maar op vakantie naar Florida. Het grote voordeel is dat ik die plek ook bij minder mooi weer leuk vind. Frankrijk, Spanje e.d. is gewoon echt niet leuk in de regen of kou en de meeste regio’s kennen we nu wel.

Tijdens onze winterreis vorig jaar waren we 1 nacht op Anna Maria Island waarvan we toen zeiden dat deze plek voor ons wel op een gedeelde eerste plek hoort in Florida, samen met de Keys. Het is zo’n mooie omgeving met prachtige stranden en natuur!

Huub wil graag minimaal een week op 1 plek relaxen en niet in een hotel. We zijn gaan zoeken op Homeaway.com en VRBO.com naar leuke huisjes of appartementen en zijn uiteindelijk uitgekomen op een soort park met laagbouw-appartementen aan grote vijvers: Shorewalk in Bradenton.

Het heeft tennisbanen, zwembaden,  fitnessruimtes etc. Op loopafstand zitten een Publix (supermarkt) en een Applebees en Outback (restaurants) Verder is het 15 minuten rijden van ons favoriete strand Coquina Beach (zie je ook als achtergrondfoto van dit blog en zie dit filmpje ) en Anna Maria Island. Sarasota, wat ook een leuke plaats is en we eigenlijk  niet echt hebben gezien, is 25 minuten rijden en ook zijn er veel natuurparken in de omgeving.

We boeken een leuk appartement (met een 5 van 5 sterren beoordeling) -met loggia met uitzicht op een vijver met fontein- voor 9 nachten. Ook tickets worden geboekt voor een leuk prijsje via Cheaptickets. We vliegen met United Airlines van Amsterdam naar Orlando en terug vanaf Miami. Voordeel t.o.v. TUI was de prijs en dat de bagage en het vastleggen van je stoelen inclusief  is. Ook is de indeling 2-4-2 stoelen prettiger vind ik.

Wij vliegen 21 november heen en 6 december terug. Dat betekent dat we daar echt 2 weken hebben.

Na aankomst op 21 november ’s avonds hebben we een hotel geboekt in Orlando voor 1 nacht. De volgende dag willen we dan via een omweg naar een hotel in Tampa . Daar slapen we 2 nachten om eens te kijken in Tampa zelf en ook in Clearwater en omgeving waar we allemaal nog nooit geweest zijn. De 24e gaan we dan in de middag naar ons appartement in Bradenton waar we 9 nachten blijven. Op 3 december moeten we ons appartementje weer uit en gaan we voor 2 nachten naar Palm Beach aan de andere kust. De laatste nacht is dan weer geboekt in een hotel in Miami vlakbij mijn favoriete shoppingmall en het vliegveld!

Ook de auto is inmiddels gereserveerd bij Hertz dus het enige wat we nog moeten doen is plannen maken voor daar en ons lekker vast een paar maanden verheugen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *