25 November: Kayakken in Shingle Creek, Disney Springs en the Blue Man Group

Vannacht geslapen van 23.30 tot 6.30 uur zonder echt wakker te zijn geweest, dat is best bijzonder voor mij, lekker! Ik kijk op mijn mobiel en app met Tom thuis en ga daarna een ontbijtje maken. Lekker verse broodjes uit de oven en wat cinnamon brood toasten, mjjmm.
Dan maak ik de mannen wakker want ze gaan kayakken en het is zondag. Ik heb ergens gelezen dat je dat niet in het weekend moet doen en als je het dan toch doet, dan echt bijtijds. Dus hop, het bed uit. We ontbijten weer bij het zwembad, het is nog steeds prachtig weer. Rond 9.00 uur rijden ze weg, het is hier 20 minuten vandaan. Eenmaal daar huren ze voor 2 uurtjes ieder een kayak. Er wordt verteld dat ze niet kunnen verdwalen. Dan kennen ze mijn mannen nog niet, ze verdwalen toch! Maar dat is niet erg want het is een prachtige tocht. Er is nog niemand anders in het water.
De foto’s zijn met een oude mobiel gemaakt dus niet zo mooi, maar het geeft een idee! Een filmpje volgt later.

Wel zien ze een alligator, schildpadden en veel mooie vogels. Ze gaan van brede wateren naar hele smalle en van open naar zeer bebost. Ze vonden het beide geweldig en willen dit vaker doen.Β  Ik ben niet mee, ik heb artrose met nog meer ellende in mijn schouder dus roeien is niet mijn ding. Wel jammer want de foto’s zijn geweldig en ik had dit graag ook zelf willen zien. Ze zijn 2 uurtjes bezig en zijn dan toch weer bij het beginpunt aangekomen. Op dat moment is het een stuk drukker en staat de parkeerplaats vol. Goed dat ze zo vroeg zijn gegaan!

Ik blijf lekker thuis, ik schrijf het verhaal van gisteren, geef mijn zus tips over een leuke route in the Everglades (zij zit ook in Florida en gaat bijna naar huis) en ga daarna heerlijk in het zonnetje bij het zwembad liggen. Het is echt warm dus af en toe hang ik op de zwembadrand met mijn benen in het water. Om onze gaasomheining om het zwembad ritselt van alles, het enige dat ik zie zijn salamandertjes en eekhoorntjes. Er zijn hier ook wasbeertjes en bobcats gezien volgens het gastenboek maar die zie ik helaas niet. Heerlijk, zo rustig alleen thuis met dit weer.
Om 12.30 uur zijn de mannen thuis met enthousiaste verhalen en foto’s (deze volgen later).
We eten als lunch een stukje danish, gaan douchen en relaxen en om 14.00 uur vertrekken we naar Disney Springs. Het is een soort Disney Village voor wie Parijs kent maar dan nog veel groter. Disneywinkels, andere winkels, restaurantjes en alles is prachtig aangelegd. Het is gratis, ook de parkeergarage dus sowieso leuk om even te gaan kijken. Alles is ook in kerstsfeer en ze hebben ook een hele route met kerstbomen die zijn aangekleed in een Disneyfilmstijl. Echt leuk gedaan! Ook zit er een kerstman waar je mee op de foto kunt. Compleet met gillende kinderen, leuk om te zien! πŸ™‚

We vermaken ons hier 1,5 uur en gaan dan richting Universal Citywalk. Onderweg gaan we eten (vroeg diner of late lunch) bij the Olive Garden. Derk heeft beloofd ons te trakteren nu hij zelf een goedbetaalde bijbaan heeft, dus daar maken we dankbaar gebruik van. Het is allemaal weer zo lekker! Je krijgt er complimentary wijn (die we afslaan), soep of salad en overheerlijke garlic breadstix. De pasta Alfredo met steak en de tour of Italy van de mannen zijn allemaal geweldig. De mannen nemen zelfs allebei nog een dessert.
Dan rijden we door naar de Citywalk. Eigenlijk hetzelfde idee als Disney Springs maar dan van Universal. Ook restaurants, winkels en een hoop gezelligheid. Precies om 17.58 staan we bij de parkeergarage. We moeten er blijven staan tot 18.00 uur en mogen dan gratis naar binnen. Voor 18.00 uur kost het parkeren $25.00. Wat een mazzel, de auto’s voor ons hebben dus nog moeten betalen.

We gaan naar de Bue Man Group. Een geweldige show, we hebben er in 2009 ooit al eens een gezien in Las Vegas en Derk wilde hier heel graag weer naartoe.
Ik had via Attractiontickets.ie de kaartjes gekocht en die moeten we een half uur eerder ophalen. We blijken hele mooie plaatsen te hebben en de show is geweldig. Het zijn blauwe mannen die muziek maken met soort afvoerpijpen en drums. Ondertussen gebeurt er een heleboel, gebruiken ze mensen uit het publiek en het is supergrappig.
We vermaken ons uitstekend. Het duurt een uur en 3 kwartier en dan staan we weer buiten.
We bekijken de Citywalk met o.a. een Hard Rock cafe. Overal die lichtjes en dan ook de muziek erbij, maakt het erg gezellig. Derk besluit bij Fossil een smart Watch te kopen met 30% korting. In vergelijking met Nederland scheelt het helemaal veel. Hij is erg blij!

Uiteindelijk is het weer ruim na tienen voordat we thuis zijn. Weer zo’n geweldige dag voorbij!

4 gedachten over “25 November: Kayakken in Shingle Creek, Disney Springs en the Blue Man Group

 1. Wat een topdag weer!
  Volgende keer dus ook heen!
  Ja top tips van Marjolein gekregen en nog opgevolgd ook!😜
  Reden weg uit Naples via de 41 naar het Cypress national Park en deden daar de Looptrail, prachtig!
  Tussen de alligators, de bijna uitgestorven ooievaars, prachtig!
  Kwamen aan in Hollywood/ Miami om 1800 met een giga Suv covered in modder en met een enorme lading koffers! Ze wisten niet wat ze zagen in het Hilton daar!
  Topdag!
  Thanks sis, voor de tip!
  Bijna gewoon over de 75 tolweg gegaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *