26 November: Dag Busch Gardens

Ik was om 5.30 uur wakker maar dacht dat het later was en toen ik eenmaal doorhad dat het een uur vroeger was, was ik alweer te wakker. Uiteindelijk dus maar vroeg het verhaal van gisteren geschreven en met fotootjes zoeken bezig geweest. Ik probeer ze nog op een groter formaat op de site te krijgen maar dat lukt nog niet echt.
Al met al kost het een hoop tijd. We ontbijten rond achten weer bij de pool en rond negenen gaan we dan richting Tampa, waar Busch Gardens ligt. De tocht gaat vlot en  om 10.15 uur zijn we op de parkeerplaats. Je wordt dan met een trammetje naar de ingang gebracht.
Eenmaal in het park blijkt het superrustig te zijn. Heerlijk zeg, daar hoopten we al op, op deze maandag. De eerste achtbaan die de mannen gaan doen, is de Sheikra. Die is heftig maar dat geldt eigenlijk voor alle achtbanen hier. Er is er geeneen bij die mij wat lijkt. Ik wacht daarom maar braaf op een bankje met de rugzak met waterflesjes en paraplu. Ik had gedacht in mijn eentje de dieren te bezoeken terwijl de mannen de achtbanen “deden”. Maar eigenlijk is het steeds een achtbaan en dan weer dieren, het is niet echt een apart gedeelte. Ook zijn de wachtrijen max. 5 minuten en af en toe 10 minuten zitten vind ik niet erg. De dierverblijven zijn prachtig! Ik kan er een hoop over vertellen maar de foto’s spreken voor zich denk ik en dat sheelt een hoop schrijven!

verlijf van de chimpansees

Gedeelte van het verblijf van de gorillas

We gaan in een treintje dat in een half uur door het park rijdt, we lunchen met uitzicht op de Serengeti en het is ook nog prachtig weer. Wat een fijne dag!

Rond 16.30 wordt het ineens donker. We proberen nog op tijd het park uit te komen maar dat lukt niet meer. Uiteindelijk schuilen we 10 minuten en kunnen dan weer bijna droog naar de auto komen. Ik heb alle dieren gezien die ik wilde, Derk heeft alle achtbanen gedaan en sommige zelfs 2x. Ook hebben we nog nog een show gezien met ijschaatsers. Ook deze was leuk! En de hele dag natuurlijk weer gezellige kerstliederen!

We eten onderweg weer bij een Ruby Tuesday en staan nog even in een file. Rond 19.30 zijn we dan thuis en gaat iedereen weer aan de gang met het reisverhaal, foto’s en even relaxen.
Morgen gaan we hier weg. Morgenochtend maar de boel inpakken en dan via een omweg met parkbezioek richting Satellite beach voor onze volgende stek.

2 gedachten over “26 November: Dag Busch Gardens

  1. Heb ff bij moeten lezen want wist je blog niet meer, maar gevonden gelukkig, wat leuk om allemaal te lezen en nog zo herkenbaar voor mij/ons, mooie foto’s ook van alle dieren in BG.
    Super, ik ga vanaf nu iig volgen, nog heel fijne dagen

    • Dank je wel Ingrid, ik moet jouw laatste dag ook nog lezen. Jullie hebben het ook geweldig gehad he?
      Wij zijn op de helft nu, gaat ook al snel. 😢

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *