27 November: Van Orlando naar Satellite Beach via Blue Spring State Park

Vandaag verlaten we de villa. Rond achten gaan we allemaal douchen en daarna de boel inpakken. Ook nog even de laatste spullen afwassen en rond 10.00 uur rijden we weg. Wij gaan naar een appartement in Satellite beach. Als we daar meteen heen rijden is het 1,5 uur. We mogen echter pas na 15.00 uur naar binnen. Ik heb in een reisverhaal gelezen over het Blue Spring State park.

Mamma manatee met baby!

Het is een flinke omweg maar we hebben de tijd. Eerst maar eens onderweg naar een Cracker Barrel voor een lekker ontbijtje. Het blijft toch wel een van de favorieten, zo heerlijk kneuterig Amerikaans.

Dan rijden we door naar het park. De toegang voor de auto + inzittenden in $6.00. Het is gelukkig niet druk. Wanneer het druk is, sluiten ze het park op een gegeven moment. Het is vandaag prachtig, helder weer maar wel koud, zo’n 16 graden maar met een frisse wind. We lopen eerst naar de Boat ramp. Dat is een goed begin want in het ondiepe water liggen echt wel 7 manatees. Ze zijn zo lekker lomp en lief. Leuk om een tijd naar te kijken. Dan gaan we verder, het is een lang pad met links aan het superheldere water, steeds mooie houten uitkijkpunten. Wow, wat is het hier mooi! Dat water, de langszwemmende manatees (ook hier zien we ze), fraaie vogels, schildpadden etc. Op een gegeven moment zien we zelfs een armadillo, een gordeldier. Cool!
Ik heb 188 foto’s gemaakt vandaag. 🙂 Een filmpje volgt later! Ik vond dit echt een van de mooiste parken waar we ooit geweest zijn!

Na ons zo’n 2 uur te hebben vermaakt in dit park, rijden we nog 1,5 uur naar ons appartement. Het is in vergelijking met de enorme villa, een stuk kleiner maar gezellig en wow, wat een uitzicht! Vooral van onze slaapkamer kun je langs de hele kustijn kijken. Ook vanaf het balkon is het genieten! Jammer dat het zo koud is vandaag. Morgen blijft het ook nog fris. Geen strand dus voorlopig.
We halen de koffers weer leeg en kijken buiten bij de fitness en het zwembad en gaan met zijn drietjes naar de Publix, hier schuin tegenover. We halen wat te eten voor vanavond en weer wat ontbijtspulletjes.
Dan thuis lekker eten, tv kijken en ik schrijf het verhaal en zoek de foto’s uit. Lekker even relaxen. We hebben hier een minder druk programma dus even wat meer rust.

2 gedachten over “27 November: Van Orlando naar Satellite Beach via Blue Spring State Park

  1. Super mooi!
    Dit was de dag dat wij weer naar huis vlogen, dus had dit gemist, ziet eruit Altweerterheide een topdag!
    Wat is het toch mooi daar! Zucht, ik wil terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *