29 November: Pelican Island, Vero Beach outlet en Texas Roadhouse

Ik heb een matras op de grond gelegd en heerlijk van 22.00 tot 8.00 geslapen met een half uurtje wakker rond vijven omdat het voelde of er een spin over mijn hoofd liep.
Verder een lekkere nacht gehad dus. Ik app met Tom en feliciteer vriendin Marleen met haar verjaardag.
Dan douchen, ontbijten en een uurtje niks. Na overleg besluiten we richting Vero Beach te rijden over de A1a, de mooie weg langs het strand. We gaan wandelen bij de Pelican Island Wildlife Refuge. Het park is gratis en erg rustig. We komen in totaal 4 mensen tegen.

Er zijn 3 trails, we doen er een over de boardwalk en van de andere twee een stukje. Het is een mooi park, ik fotografeer een paar vogels en op een gegeven moment hoor ik wat in de bosjes. Als je hier wildlife wild spotten moet je vooral goede oren hebben. Ik sta stil en sta in de bosjes te turen. Huub en Derk zijn inmiddels al 100 meter verder. Ik wil niet gillen want dan jaag ik mijn beestjes weg. Ik weet met een fluitje de mannen terug te lokken en dan zien zij ze ook; wasbeertjes! Ik geloof 2 grote en 1 kleintje. Och, ze zijn zo schattig! Alleen zitten ze natuurlijk weer in een boom en zijn ze lastig te fotograferen.

2 in de boom!

We rijden dan naar de birding trail, Derk rijdt even. Mag eigenlijk niet want onder de 25 moet je flink extra betalen om een huurauto te mogen rijden. Hij heeft nog nooit een automaat gereden maar hij vindt het wel leuk. Op de  birding trail zijn verrassend weinig vogels te zien. Ook hier horen we weer wat in de bosjes maar na lang turen zien we nog steeds niks. Temperatuur vandaag is zo rond de 19 graden, ideaal wandelweer dus.

Na een stuk wandelen gaan we maar terug en door naar een outletmall hier vlakbij. Als we over een brug rijden, zie ik mijn eerste dolfijn! Blijft toch cool, vind ik. Er is een Michael Kors outlet. 70% korting op alles. Ik zie een portemonnee van 219,00 en een tas van 299,00. Min 70% is echter nog steeds best veel en zo mooi is het nou ook weer niet.
Bij Clarks zie ik ook niets moois. We kopen nog wel New Balance gympen voor mij en Nikes voor Huub. Bij Bealls zie ik ook niks en bij Tommy en Ralph Lauren willen de mannen niet meer kijken.
Inmiddels is het 14.30 uur en hebben we trek maar willen ook niet uitgebreid lunchen. We kiezen voor een shake en rijden dan weer in een klein uurtje terug naar het appartement. Deze auto(en de vorige auto trouwens ook) zit echt lekker. Mijn arm en schouder kunnen goed rusten in de deur. Na een tijd wandelen en fotograferen doet het pijn en is het fijn weer goed te zitten.
“Thuis”  relaxen we een uur voordat we ergens gaan eten. We besluiten naar een Texas Roadhouse te gaan, daar hebben wij nog nooit gegeten, maar het moet ook goed zijn.
Wanneer we binnenkomen en naar onze tafel worden begeleid, vraagt ze of het de laatste keer goed is bevallen. Ik zeg dat het onze eerste keer is hier.
Wanneer we later aan tafel zitten komt de manager die heeft gehoord dat we nieuw zijn. Ze biedt ons een bon aan voor een gratis voorgerecht. Het mag vandaag maar ook een andere keer. Wat bijzonder! Er staan pelpinda’s op tafel en we krijgen warme broodjes met kaneelboter, lekker. We bestellen alleen een hoofdgerecht, het gratis voorgerecht bewaren we maar voor een andere keer. Het smaakt heerlijk en we vinden het een leuke tent.
Daarna gaan we nog even kijken bij een Ross en we doen nog een paar boodschapjes bij de Publix want we hebben geen water meer voor ons kopje thee/koffie.
Uiteindelijk is het weer tegen tienen voor we thuis zijn. We kijken nog even tv, schrijven dit verhaal en dan gaan we zo weer naar bed. Het was weer een mooie dag!

Morgen wordt het weer rond de 24 graden en daarna weer 28. We hopen nu toch een paar uurtjes strand te gaan pakken.

3 gedachten over “29 November: Pelican Island, Vero Beach outlet en Texas Roadhouse

  1. Wat hebben jullie toch al veel leuke en mooie dingen gezien en meegemaakt!! En ook weer van die prachtige foto’s erbij! Leuk om zien, ga zo door! X Mleen

  2. Wat een mooie foto’s weer!
    En die wasbeertjes zijn zo leuk, maar de Amerikanen vinden het ongedierte en snappen niets van onze fascinatie, haha. Maar knap dat je ze op de foto hebt!
    Fijn dat het weer weer beter wordt, ik vond het al zo erg voor jullie!
    Gefeliciteerd ook van mij Marleen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *