1 December: Scrub Jays, Cocoa Beach en verder niet veel

We zijn laat gaan slapen en helaas ben ik weer rond 6.00 uur wakker. Ik hoopte op nog 2 uurtjes extra, die Huub nog wel nam/kreeg maar helaas, bij mij lukte het niet.
Derk was vannacht niet lekker en kon niet slapen tot 3.00 uur. Ook vandaag voelt hij zich nog niet zo goed. Hij ontbijt met alleen wat toast en blijft verder thuis. Huub en ik gaan na het ontbijt bekijken wat we willen doen. Het is warm maar echt niet zonnig. Wat een pech…in Orlando hadden we prachtig weer maar van alles te doen, hier was de bedoeling lekker op het strand te realaxen maar eerst was het te koud en wel zonnig en nu is het heet maar heel bewolkt.
Nou ja, het is droog, dat is het belangrijkste! Op de planning stond een dag strand maar dat wordt een natuurreservaat, de Turkey Creek Sanctuary, maar Huub vermoed dat er na Thanksgiving niet veel meer te zien zal zijn, hahaha

en Osprey (visarend)We besluiten dan maar naar de Helen and Allen Cruickshank Sanctuary te gaan. Een parkje waar Florida Scrub- jays leven. In Nederland heet het de Westelijke Struikgaai maar deze soort leeft alleen in Florida. Op internet vond ik deze info: The round-headed, blue and gray Florida Scrub-Jay is the only bird species that lives exclusively in Florida, where it occurs in patches of low-growing scrub oak in sandy soils. It perches tall with its long tail hanging down or boldly hops on the ground burying acorns. This social bird forms extended family groups: the young from previous years help their parents at subsequent nests until they can get a territory of their own. Extensive development and habitat fragmentation in Florida threaten this bird’s already small population, placing it on the federal endangered species list.
Ik heb foto’s gezien dat deze vogels echt op mensen hun schouder of fototoestel gaan zitten, en ze zijn blauw. Die willen we wel zien.
Het parkje stelt echt niet veel voor. We komen een stel tegen met grote camera’s en w vragen ze of ze de vogels gevonden hebben. Ze leggen uit waar zij ze gezien hebben. Ook zeggen ze dat er Ospreys zitten en iemand anders had ook een soort grote uil gezien. Dus vol goede moed gaan we op pad. Het is overigens bloedheet en er staat daar geen zuchtje wind.
Af en toe staan we stil en turen in bomen. Op een gegeven moment zie ik een osprey, maar nog wel een beetje ver.
Verder zien we heel lang niks. Tot we in een hoek van het park een paar vogels hoog in een boom zien. Tja, zo tegen het licht in, lijkt het zwart en zie ik nog niks.
Dan vliegt er gelukkig eentje op een tak vlakbij mij en kan ik wat foto’s maken.

scrub jay

Scrub jay

Ze zijn wel mooi hoor. Een stukje verder zitten er twee in de boom. Ik zit wat te praten tegen het beest en hij komt wel dichterbij maar helaas niet op ons zitten. We vinden het wel mooi geweest en lopen weer verder. Dan zien we nog een vogeltje. Zoeken op Google leert dat dit een roodbuikspecht is of een red bellied woodpecker. Ook leuk.

de specht

Daar blijft het bij. We gaan terug naar de auto en rijden naar Cocoa beach. We parkeren er voor $2.50 naast een parkeerterrein waar ze 15,00 vragen. We gaan de pier op. Er staat echter veel wind en op de pier is dat nog erger. Mijn haar staat alle kanten op.
We lopen er even heen en weer, gaan naar de wc en dan is het wel mooi geweest. We gaan terug naar het appartement. Ik ben moe en hoop nog even een uurtje te slapen.
Derk voelt zich ietsje beter en is zelfs nog gaan sporten maar eten wil hij nog niet veel. Ik ga een uur liggen maar echt slapen lukt niet. Gewoon relaxen met een boekje is ook fijn.
’s Avonds halen we iets kant en klaars bij de Publix aan de overkant en kijken we Netflix. We gaan niet te laat naar bed. Morgen moeten we best een eind rijden, richting Keys. Er is daar mooi weer voorspeld voor de komende dagen, fijn, we hebben er zin in!! Vroeg op en weg dus!

Huub staat van de zee te genieten. Gemaakt vanaf ons balkonnetje. Uitzicht wel echt super hoor!

Tot morgen!

Een gedachte over “1 December: Scrub Jays, Cocoa Beach en verder niet veel

  1. Jammer dat jullie niet naar Fishlips zijn geweest en Gators.
    Maar wel prachtige foto’s weer van die vogels en wat een moed om in doe hitte daar te lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *