2 December: Van Satellite Beach naar The Keys

Gisterenavond heb ik mijn wekker op 7.00 uur gezet en vanmorgen, toen ik wakker werd, dacht ik ” waarom is het al licht en is mijn wekker niet gegaan?’
Precies het moment dat ik mijn mobiel pakte om te kijken hoe laat het was, ging het alarm en was het dus 7.00 uur! Weird… Op het gemakkie opgestaan en alles in gaan pakken. Knap hoe je alles zo kunt verspreiden in een paar dagen.
Uiteindelijk reden we om 8.30 uur weg. Nog even een foto gemaakt van de voorkant van ons appartementengebouw, we hadden alleen het uitzicht nog maar laten zien.
Daar waar Derk staat is 216, maar daarboven was dus ook van ons met een trap in het appartement.

Een uur later zijn we gaan tanken en daarna ontbijten bij de Cracker Barrel. Jumm, wat is dat daar toch lekker.
Toen weer door, het is vandaag totaal zo’n 475 km. rijden. Eenmaal op de Keys staat Huub het stuur af aan Derk. Hij vindt het wel cool, het rijden in zo’n enorme auto op de mooie bruggen over het hysterisch blauwe water. Het is trouwens prachtig weer vandaag en ook goed warm. We zien echt tientallen leguanen langs de weg, Derk ziet er ook nog eentje plat gereden worden door de auto voor ons.

We willen stoppen bij Robbies en het Morada Bay cafe maar het is zondag en dat is te zien, het parkeerterrein is vol. We besluiten het maar te laten en het later te doen. Dan maar door naar ons hotel, The Hammock at Marathon.

Om 15.00 sta ik aan de receptie maar is de kamer nog niet klaar. Ik vul wel vast alles in zodat ik straks alleen maar de sleutel op hoef te halen.
Dan gaan we maar eerst naar Sombrero Beach, 10 minuutjes van het hotel. Zoals alles in Amerika goed geregeld is, hebben ze hier een huisje op het strand met ruime toiletten waar je je om kunt kleden. We hijsen ons in badkleding, leggen onze handdoeken neer en springen de zee in, heerlijk zeg! Daarna lekker zonnen en kijken naar wat mannen die duikinstructies krijgen.
Tegen vijven, gaan we dan opnieuw naar ons hotel. Ik krijg de sleutelcards en een beschrijving naar kamer 215. We laden alle bagage op een trolley. Het is inmiddels best veel. Wanneer we de lift uitkomen, vraagt een stel of we genoeg mee hebben voor just one night, hahaha!

Eenmaal bij de kamer (best een eind lopen door alle gangen) blijkt het kaartje niet te werken. Zucht, ik ga weer terug en het blijkt 216 te zijn (erg toevallig, ons appartementnummer was ook 216 waar we vanmorgen zijn vertrokken). 216 is nog een stuk verder en heeft minder mooi uitzicht dan 215. Ik zeg teleurgesteld dat ik zo blij was met 215. Ze belooft te bellen als er een andere kamer met mooier uitzicht vrij komt. Nou, maar weer op zoek naar 216 dan. Eenmaal binnen is het uitzicht niet op zee maar de kamer, of eigenlijk het appartement is prachtig! Heel ruim, luxe en heel nieuw! Onze slaapkamer heeft een Kingsize bed met eigen badkamer.

Ook Derk heeft een eigen kamer met 2 bedden en een eigen luxe badkamer. Verder nog een woonkamer met eettafel, keuken en een balkon. Niet slecht!
We gaan buiten kijken, de sunset zie je hier niet echt maar de lucht en het uitzicht zijn wel mooi.


Daarna koffers uitpakken en douchen. Om 19.00 hebben we trek (niet geluncht vandaag) en gaan we naar de Island Fish Company, een gezellig restaurant aan het water. Heerlijk eten met kerstliedjes op de achtergrond. Het blijft een beetje gek met mooi weer.

Thuis is het weer het zelfde met verhalen typen en tv kijken. Het was weer een mooie

dag!!!

2 gedachten over “2 December: Van Satellite Beach naar The Keys

  1. De Keys zijn echt geweldig hè, dat appartement ziet er ook geweldig uit!
    Gaan jullie ook nog langs de hertjes?

    Wijhebben ook zo’n foto met zo veel bagage; comme taar van Amerikanen in de lobby; That is unbelievable! Hahahaha, zij gaan hooguit paar dagen op pad, dus vinden het ook echt ongelofelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *