3 December: Robbies, Morada Bay, strand en sunset

Het zijn heerlijke bedden hier. Wel erg zacht maar vooralsnog gaat het goed met mijn rug. Schouder gaat ook redelijk zonder (huishoudelijk) werk.
Rond negenen zijn we aangekleed en gaan we een ontbijtje eten bij Sunset Bar & Grill. Eten is lekker maar personeel niet echt vriendelijk. Dat is eigenlijk voor het eerst hier.

Derk bij het ontbijtrestaurant

Daarna gaan we terug naar Islamorada waar het gisteren te druk voor was. Eerst het Morada Bay cafe. Eigenlijk kun je daar geen foto’s maken als je er niks besteld. We doen net of we wat willen drinken maar dan wordt er gezegd dat ze pas om 11.30 uur open gaan. Dat is nog 7 minuten….mooi, gauw foto’s maken en wegwezen want eigenlijk hoeven we niks en het is hier vrij prijzig. 🙂

Het is een fotogenieke locatie waar je ook leuk kunt trouwen.
Precies op tijd zijn we er weer weg. Dan gaan we door naar Robbies, Huub en ik zijn er al vaker geweest maar Derk nog niet dus we laten hem alle leuke plekjes zien hier. We lopen er langs de boten en zien een manatee (zeekoe), o leuk, weer een!
Even later zit hij op een andere plek waar op een steiger een lekkende tuinslang ligt. Het lijkt alsof hij het zoete water dat eruit komt lekker vindt. Het is een supergrappig gezicht.

Het zijn wel lollige lelijke beesten.
We zien natuurlijke ook de tarpons en veel pelikanen. Het is overigens boven de 30 graden en we hebben het bloedheet.
We kopen een emmertje vis, die je aan de tarpons of pelikanen kunt voeren. Er wordt flink om gevochten.

Dan weer richting hotel, onderweg maken we ook nog een paar foto’s!
Een van de vele bruggen, een ibis bij het water en een salamandertje op een tak…

Terug in het hotel krijgen we bezorgde appjes van Tom en Carlijn dat de stoppen er thuis steeds uit slaan. Heel vreemd, tussendoor doet het het weer een uur en slaan er dan weer uit. We bellen met ze en uiteindelijk vermoeden we dat het de grote ijskast in de berging is. Daar zit heel veel in de vriezer, uiteindelijk mogen ze het meeste bij de buren in de vriezer leggen. Dat is fijn, verder moeten ze alle maaltijden maar deze week opeten. De rest zien we dan wel weer als we thuis zijn. Ook is er wat met de accu van onze Volvo, dus daar moet Tom dan morgen maar de ANWB voor bellen want hij moet ons vrijdag ermee op komen halen op Schiphol. Wel vervelend allemaal… Dat gaat weer geld kosten.

Nou ja, we laten het los en gaan ons omkleden en naar het strand. Het is er heerlijk, ook het zeewater is perfect van temperatuur.
Rond vijven droppen we Derk bij het hotel en Huub en ik gaan naar het Sunset park. Het is letterlijk een park aan het water met allerlei bankjes. We gaan er zitten en het wordt steeds drukker. Uiteindelijk gaat er zelfs muziek aan die precies stopt als de zon onder is en iedereen applaudiseert. Het was erg grappig. Ook leverde het mooie foto’s op.
In het hotel gaan we douchen en daarna eten bij het Steak & Lobster House. Het is allemaal weer superlekker. Thuis schrijf ik weer het verhaal met de Voice USA op de achtergrond, Huub kijkt zijn favo serie op Netflix en Derk trekt zich terug in zijn prinsjesvertrek.
Weer een geweldige dag voorbij!!

Een gedachte over “3 December: Robbies, Morada Bay, strand en sunset

  1. Wat een heerlijke dag weer, op de ellende thuis na dan!
    Hopelijk kan hij nog gemaakt worden…( koelkast en accu)

    Islamorada Bay is prachtig, idyllisch! Maar het eten viel tegen en was er peperduur! Dus handig dat jullie er voor openingstijd waren!
    Wat maak je toch mooie foto’s sis!
    En je schrijft zo leuk, ik geniet altijd mee, dat reisboeken moet er echt komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *