4 December: Strand en Key West

Bijzonder dat die palmbomen kunnen groeien op het strand!

Vannacht heerlijk geslapen tot 8.00 uur vanmorgen. Het begint toch wel op uitslapen te lijken. Uurtje relaxt, reacties bekeken, hartelijk dank daarvoor (speciaal voor Bri! 🙂 ) en toen ons toch maar in badkleding gehesen. Voorspelling was vandaag half bewolkt met kans op een bui, the hourly forecast was een bui rond 12.00 en een om 15.00 uur.
Onderweg richting Sombrero beach kwamen we een vreemd ontbijt-tentje tegen. Zag er niet uit van buiten maar het was megadruk en uiteindelijk ook erg lekker en superamerikaans, met zo’n bar met krukken vanwaar je kunt zien wat de kok doet, en wat houten tafeltjes.
Voor we op het strand lagen, was het toch 10.30 uur en best flink bewolkt. We twijfelden of het wel de moeite was maar toch maar gedaan. Gelukkig maar want het werd steeds zonniger en was uiteindelijk bloedheet. Zeetje is dan heerlijk om in af te koelen. Er was een tractor druk bezig om al het zeegras dat er lag weg te scheppen. Beetje onrustig maar wel grappig om naar te kijken.

Na 2 uurtjes terug naar het appartement, allemaal douchen en om 14.30 zaten we weer in de auto richting Key West. Het is precies een uur rijden. Route blijft prachtig met het water, dat alle kleuren groen en lichtblauw heeft. Op een gegeven moment zag ik nog een groepje dolfijnen.  Huub probeerde nog terug te rijden en ergens te parkeren maar ik zag ze niet meer.

Deze lag voor het hotel, een mooie grote!

Op Key West zijn we naar het haventje gereden om daar rond te kijken. Megaveel vissen in het heldere water gezien en natuurlijk leuke tentjes, bloemen en schepen.

Daarna wilden we naar Mallory Square voor het sunsetfeest dat hier iedere avond wordt gevierd. Dat bleek hemelsbreed maar 650 meter te zijn. Dus nog wat extra parkeergeld betaald en we zijn maar gaan lopen. Leuk tochtje was het ook.

Het was echter 28 graden met een real feel van 34 dus ik had het heet!! Pfff… Eenmaal daar maar afgekoeld met een Pina Colada smoothie en daarna naar de kade waar al honderden mensen een plekje voor de sunset hadden bemachtigd. Het is er heel gezellig, er spelen muzikanten, bandjes en er is een Franse mafketel die katten kunstjes laat doen die nergens op slaan en heel zielig zijn.
De lantaarnpalen zijn verkleed als zuurstokken en er is sowieso veel kerstversiering. De sunset is prachtig met alle bootjes ervoor en ik maak weer veel te veel foto’s.

Als de zon onder is volgt een applaus en wij gaan weer langs het water en een stuk Duvalstreet terug naar de auto. Dan rijden we ook Duvalstreet nog een keer door, het is hier echt elke avond gezellig om uit te gaan.
We gaan weer heerlijk eten bij de Outback, ook een van de favorieten waar we nog niet waren geweest en uiteindelijk is het weer 21.30 uur voor we thuis zijn.

Het was echt weer een geweldige dag! Deze dagen op de Keys voelen als een extra vakantietje met dat mooie weer en zoveel leuks en moois te zien en te doen.

Morgen gaan we hier weg voor onze laatste nacht in Miami voor onze terugvlucht donderdag. We hebben nog helemaal geen zin om naar huis te gaan.

 

4 gedachten over “4 December: Strand en Key West

 1. Wat een heerlijke dag weer! KeyWest is ook leuk, maar zo veel drukker als de andere eilanden, maar die sfeer op Mallory Square is niet te evenaren.
  Die man met die katten was toen wij er waren net klaar, dus heb die show gemist, maar was wel benieuwd, al blijft het zielig. En dat iedere dag!
  Leuke foto’s weer, wat zijn je mannen toch fotogeniek, maar jammer; te weinig foto’s van jou, maar dat krijg je als top-fotograaf!
  Wel fijn dat jullie uiteindelijk toch nog goed weer hebben gehad, met kou en regen waren de Keys toch minder mooi, vorig jaar of was dat al weer langer geleden?
  Jammer dat het er alweer bij a opzit!
  Ook voor ons, de mee-genieters!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *