5 December: Van de Keys terug naar Miami

Officieel hadden we om 10 uur uit moeten checken maar dat hebben we kunnen uitstellen tot 11.00 uur. Hotel is trouwens echt een aanrader, geweldige grote kamers, lekkere bedden en een mooie ligging. (Hammocks at Marathon)
Uiteindelijk hebben we vast 1 koffer op 23 kg en die laten we dicht. De rest moet ook gaan lukken. We zijn met 2 koffers gekomen en we gaan er met 3 weg.
We rijden om 10.45 weg en eerst nog de “verkeerde” kant op omdat we nog even op Big Pine Key willen kijken. Dat was er eerder nog niet van gekomen. We wandelen rond bij de Blue Hole maar zien er geen alligator. Alleen een grote leguaan in de boom en een schildpad.

Dan door naar het woonwijkje erachter om te kijken of we de speciale Key Deer zien. Derk denkt er een in een tuin te zien. We rijden terug en stoppen er vlakbij. Ik stap uit en er blijken er 4 te zijn! Ze staan wel ver weg. Ik sta foto’s te maken en durf niet de tuin in te lopen, dat is prive terrein. Net als ik mij eigenlijk om wil draaien om terug te lopen naar de auto, komen ze op mij af! Ik gil naar Derk die in de auto is blijven zitten. Hij komt er ook uit met zijn camera en filmt ze, ook op hem komen ze af. Ach, ze zijn zo schattig. Ik aai er een over zijn neus. Ondertussen maak ik een hoop foto’s.

Dan is het toch tijd om verder te gaan en we hebben inmiddels flink trek. Het is 12.00 uur en we gaan brunchen bij een tentje. Grappig dat waar je eigenlijk ook eet, het altijd wel goed is (behalve de Mac Donalds en dat soort tentjes).
Dan maar richting hotel. Af en toe stoppen we voor wat foto’s en op een gegeven moment zijn ze langs de weg bezig waardoor 1 baan is afgesloten en er een mega file ontstaat. Nou is in de file staan op de weg op de Keys wel de mooiste file maar zelfs ook nog irritant wanneer het echt een uur duurt. Later bij Homestead staat het ook stil.


Onderweg rijden we nog even Duck Key op. Wat een prachtige huizen staan daar en het water is zo onwerkelijk blauw! (Onderaan staan hier ook nog wat foto’s van)

Getver, nou zijn we er wel klaar mee. Vlakbij het hotel is het Dadeland Shoppingcenter waar een Abercrombie zit. Derk heeft beloofd voor iemand wat te kopen maar helaas, ze hebben het niet. Zelf koopt hij nog wel 2 vesten en een shirt (mijn geld is op, hij mag nu zelf betalen). Daarna eten we bij de Chili’s. Het is weer superlekker.

Voordat we dan bij het hotel zijn, is het toch weer na achten en het duurt een tijd voordat het inchecken is gelukt. Kamer is groot met weer een uitgebreide keuken maar ziet er verder wel wat uitgewoond uit. Ook vliegen er vliegtuigen vlak over met flink wat herrie. Ik ben benieuwd of we kunnen slapen. We zijn wel allemaal doodop dus wat dat betreft zou het moeten lukken.
De foto’s komen later, daar heb ik geen puf meer voor.(is nu 22.30 uur)

Morgen maar vroeg op en om 8.00 richting vliegveld. Om 11.30 uur vliegen we dan via New York (overstap) naar Schiphol waar we vrijdagochtend aankomen.
Zoon Tom zou ons komen halen maar de accu van onze volvo is kapot en de ANWB wilde niet komen als Huub er met zijn kaartje niet was…. Dan zien we het wel als we thuis zijn. Nu komt een vriend van Derk ons ophalen en thuis afzetten dus dat is ook fijn geregeld. Hij verdient er wat mee en voor ons is het goedkoper dan een taxi.

 

2 gedachten over “5 December: Van de Keys terug naar Miami

 1. Ach die hertjes zijn zo geweldig! Zo klein en schattig, maar bij get infovenster zeiden ze inderdaad dat het grootste gevaar voor ze is dat ze geen angst voor mensen hebben….

  Lijkt erop dat het weer een fantastisch he vakantie was en weer TE kort!😜
  Maar dat maakt niet uit daar, ik vind het iedere keer te kort!
  Na alles wat ik heb gezien, staat G
  Florida bij mij toch op nummer 1 omdat het echt alles heeft!

  Wij wensen jullie een goede en veilige terugreis!
  Jammer dat de verhalen met foto’s nu ophouden😭😥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *