8 september: Van Oyer naar Geiranger

Huub heeft super geslapen en ik redelijk. Om 22.00 uur ging het licht uit na een lange dag. Het was in elk geval lekker stil buiten. Rond 8.00 uur zaten we aan het ontbijt. Jammer dat ik mijn mobiel niet mee had want wow, zo luxe hebben we het nog niet gehad. Met dikke zalm, makreel, wafels, pannenkoeken, gekke groentesapjes, heel veel beleg en fruit. Echt bijzonder. We hebben ons ingehouden want anders hadden we weer een dutje moeten doen.

Om 9.15 uur waren we alweer ingepakt en uitgecheckt en klaar om op weg te gaan. Het was strakblauw en heerlijk zonnig weer. Eerste tussenlocatie was Lom, zo’n 2 uur rijden. De route was echt prachtig! Onderweg zijn we vaak gestopt voor een foto. Lom is ook echt een leuke plaats, met een staafkerkje van 1150 (hele oude kerk gemaakt zonder schroeven of spijkers ), de beste bakker van Noorwegen en een mooie rivier met waterval.

Bij De bakker ( volgens tripadvisor de beste van heel Noorwegen) stond een megarij, we hebben er lekker wienerbrod en kaneelbroodjes en een gewoon brood gekocht en er een kopje koffie gedronken. Toen het plaatsje zelf bekeken en de wc bezocht. Rond 13.00 uur weer door naar tussenpunt 2 vandaag, de 258 , gamle strynefjellsvegen, een oude weg langs geweldige natuur. Eigenlijk is deze weg niet geschikt voor verkeer van 2 kanten maar dat rijdt er tóch. Lekker spannend dus. Het ging allemaal goed en Huub is lyrisch over de auto met alle snufjes, met 4 wielaandrijving rijdt het ook wel veilig hier.

In Lom

Dan weer verder richting Geiranger, onderweg zijn er 2 uitzichtpunten op het Geirangerfjord, de Dalsnibba waar je 150 Noorse kronen voor betaalt en dan een flink steile weg opgaat tot 1500 meter hoogte en uiteindelijk echt in de sneeuw staat! De andere is de Flydalsjuvet, iets lager en dichterbij het fjord.

Langs de 258
Sneeuw!

Dan gaan we in Geiranger naar een supermarktje dat gelukkig nog open is na 17.00 uur en halen daar wat simpels te eten voor vanavond en voor het ontbijt. Vanaf daar rijden we in 5 minuten naar de receptie van ons huisje, waar we door een vriendelijke meneer welkom worden geheten. Hij vertelt van alles, geeft ons tips en papieren en dan zijn we om 18.00 uur op ons prachtige plekje voor 2 nachten aan het fjord.

Langs de 258 lopen gewoon koeien

2 gedachten over “8 september: Van Oyer naar Geiranger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *