9 september: Naar de trollstigen en veel prachtige natuur

Gisteren waren we moe en ik heb al een paar dagen pijn in mijn buik. Ik hoopte dat negeren zou helpen maar nee…. Dus maar met een panadol naar bed. Wel een paar keer wakker geweest maar ondanks de pijn toch redelijk geslapen tot 7.00 uur. Huub slaapt nog ietsje langer. Ik probeer de foto’s van gisteren op het blog te krijgen maar het lukt niet. Huub ontbijt met brood en crackers met regesalat, die een beetje op de Deense garnalensalade lijkt. Ik houd het vanwege mijn buik maar op alleen yoghurt.

Op de ferry

Rond 9.00 uur vertrekken we richting Trollstigen, een bekende weg rond 3 bergen van zo’n 1500 meter hoog. Deze weg heeft 7 haarspeldbochten en is maar 3 à 4 maanden per jaar geopend vanwege de sneeuw in de overige maanden. Het is 1.45 uur rijden heen en dus ook weer terug met onderweg onze eerste Ferry. Eerst stoppen we bij een uitzichtpunt vlakbij ons huisje, de Ornesvingen eagleroad. Mooi uitzicht met een waterval die over een glazen plaat gaat. Het is vandaag weer prachtig helder weer. Wat een mazzel! Dan door, we gaan van Eidsdal naar Linge met de ferry, we komen aan, betalen 150 nok en kunnen als laatste aan boord. Als we uit de auto stappen, vaart de boot al. Wat een mazzel!

De ijzeren brug naar de waterval
Het visitor center bij de trollstigen

Het is 12 minuten varen en leuk om foto’s te maken en even tijd voor een toiletbezoek. Het wordt omgeroepen als je weer naar je auto moet en dan rijden we weer verder richting de trollen. Onderweg stoppen we af en toe bij een mooi uitzichtpunt. Het is echt ongelooflijk mooi hier, wat een land. Huub had dit ook echt niet verwacht en vindt het heerlijk rijden hier. Een stuk verder is de Gudbrandsjuvet, een prachtige waterval met een ijzeren brug ernaartoe. Bij alle highlights zijn er ook toiletten, dat is wel heel fijn.

De Trollstigen

Dan kom je uiteindelijk aan bij de trollenweg en bovenaan zijn er diverse uitkijkpunten waar je naartoe kunt wandelen. Het is echter hoog met ijle lucht en ik loop te hijgen als een paard. We maken een lading foto’s op verschillende plaatsen, bezoeken de winkel met 100 trollen en gaan weer naar het toilet. Ik voel mij echt niet lekker en ik neem maar weer een panadol. Echt balen hoor…..

We twijfelen of we de trollstigen wel of niet zullen rijden. We doen het wel en het is bij bochten met tegenliggers wel spannend maar we hebben geen spijt. Onderweg kom je steeds langs een enorme waterval. Beneden kijken we bij een mooie rivier en in een bos en gaan dan de 7 haarspeldbochten weer terug.

Een uurtje later stoppen we weer op een mooi plekje als mijn fototoestel ineens “schrijffout” aangeeft. Als ik mijn sd kaartje eruit haal en er weer in doe, doet hij het weer maar vind ik alleen nog de foto’s van gisteren en niks van vandaag! Ik schrik mij het gompus, nee wat een drama! Ik ga terug naar de auto en vertel het aan Huub. We kijken elkaar aan. Moeten we weer terug en opnieuw foto’s maken? Ik ga nog een keer kijken en ga alle foto’s af en zowaar ik vind ze terug maar in een hele andere volgorde tussen die van gisteren. Pff goddank, waren we bijna weer een uur terug gereden.

Met een gerust hart weer door, mijn panadol begint een beetje te werken gelukkig. Onderweg doen we wat boodschappen, wat soep en yoghurt voor mij en lekker zalm voor Huub. Dan weer naar de ferry terug, weer 3 minuten voor vertrek en we passen er nog net bij. Daarna stoppen we bij het Eidvatsnet waar de huizen en bergen zo mooi weerspiegelen in het water!! Je blijft er foto’s van maken. Bij nog een ander uitzichtpunt besluiten we een wandeling te doen van 2x 1,5 km. We moeten echter weer klimmen, lopen uiteindelijk te ver en is er eigenlijk ook nog niks leuks te zien onderweg. Ik ben er klaar mee en we gaan naar ons huisje waar we om 15.15 weer aankomen. We nemen een late lunch (ik met soep en Huub met de lekkere broodjes van de bakker van gisteren, snik…) en gaan nog even hier op de camping bij het water kijken.

Waanzinnig toch?
Eidsvatnet, het water is als een spiegel!

Om 19.00 eten we we weer wat, gaan daarna douchen en hangen nu op de bank. Verhaal schrijven, uren bezig zijn met foto’s die ik niet goed op mijn tablet krijg en af en toe door het raam genieten van ons supermooie uitzicht. Zo is er weer een mooie dag voorbij.

Er vaart een cruiseship langs ons huisje in het Fjord!
Onderaan rechts is ons huisje haha, nee daarboven, achter de witte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *