10 september: Van Geiranger naar Vassenden

Gisteren weer om 22.00 uur naar bed, al die buitenlucht maakt slaperig en het is heerlijk stil. De wekker hebben we om 7.00 gezet want we hebben de boot gereserveerd om 9.30 uur.

Om 7.00 dus opgestaan, gewassen, aangekleed en ontbeten en alles weer ingepakt in de auto. Huisje beetje schoon gemaakt en om 8.50 naar Geiranger. Daar bleek net een cruiseschip te zijn aangekomen en was het een gekkenhuis, zo vroeg. Ladingen bussen stonden er klaar om de mensen naar alle toeristenattracties te brengen. Wij hebben er een beetje rondgelopen en zijn toen maar naar de boot gereden. Die zat vol met Aziaten. Om 9.30 vertrok de boot om om 10.35 aan te komen in Hellesylt, een tocht door het Geirangerfjord waar wij afgelopen dagen uitzicht op hadden. Ook leuk een foto kunnen maken van onze cabin vanaf het water.

Ons huisje met het uitzicht

Zie alle foto’s voor wat we onderweg zagen. Het was nog steeds droog maar wel vrij bewolkt.

In Geiranger zelf
Dit spreekt mij aan, haha
Het giga cruiseship
Huub aan boord bij een kopje koffie
De bovenste huisjes zaten wij, nu gezien vanaf het water
De waterval “seven sisters” onderweg
Mooi uitzicht af en toe van de boot

Daarna via Stryn, Loen en Olden gereden met onderweg weer prachtige uitzichten, het verveelt geen moment. We kopen nog lekkere pruimen onderweg, stoppen ergens voor een picknick en eten daar wat. ( ik eet nog steeds weinig en licht verteerbare dingen maar voel me weer wat beter). Dan zie ik een stuk verder iemand op een camper klimmen en daar rukken aan een dakraam. Ik zoem in met mijn camera en zie dat het politie is. Ze klimt in de camper en doet de deur open voor haar collega. Ze blijven de hele tijd, tijdens onze lunch in en rond de camper en zijn druk aan het bellen. Wij zijn erg benieuwd wat er aan de hand is. We hebben veel Scandinavische krimi’s gekeken dus we verzinnen er van alles bij. Helaas, we zullen het nooit weten…

Hellesylt, hier gingen we weer van de boot om verder te rijden
Bij Olden aan het hysterisch blauwe water
Mooi uitzichtpunt onderweg
De politie bij de camper……
Onze picknickplek bij the crime scene
Gewoon leuk huisje
Megahelder water

Dan door naar ons volgende huis in Vassenden. We komen er om 15.00 uur aan. Wow, prachtig! Huub wil hier graag wonen. Het ligt aan een rivier, we hebben een mooi terras met vuurkorf en een luxe keuken. Het internet doet het geweldig en dus heb ik eindelijk alle foto’s van gisteren erbij kunnen zetten, dus ga nog even naar vorige voor meer fotootjes…

Ons huis met terras
De keuken
De kamer

Op 3 minuten lopen zit een Spar waar we voor mij weer soep kopen en voor Huub gegrilde kip met sla die je kunt scheppen bij een saladbar. Lekker makkelijk. Ik zie wienerbrod en kransekager, alles wat ik zo lekker vind en ken uit Denemarken maar met mijn buik is dat niet slim dus dat kopen we allemaal niet. In het huisje hangen we lekker op de bank en internetten wat (Huub) en schrijven het verhaal en plaatsen de foto’s. Straks lekker eten en wat tv kijken. Een wat rustiger dagje en genieten van dit mooie plekje is ook wel even fijn.

Ik kijk op internet omdat ik mij eigenlijk niet kan herinneren dat het huisje dat ik boekte zo luxe was. Dat klopte, we hebben een flinke upgrade gehad. Deze is 55 euro per nacht duurder…..

Overigens werd het in de loop van de dag steeds zonniger. Morgen gaan we naar Bergen, waar het 350 dagen per jaar regent dus dan houden we de pluutjes maar bijdehand.

2 gedachten over “10 september: Van Geiranger naar Vassenden

  1. Maar voorzichtig aan met je buik sis, maar wat extra erg voor je met al die lekkere favoriete etenswaren….

    Alles ziet er geweldig uit en als ik het lees en de foto’s zie wil ik ook gelijk!
    Zo prachtig!

    Kan me voorstellen dat jullie van alles bedachten bij de live krimi, ik was erheen gelopen om het te vragen😜

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *