12 september: Van Bergen naar Undredal

Bijzonder, we zitten midden in het centrum van Bergen en slapen met het raam op een kier en het is superstil! Het bed is erg zacht maar mijn rug kon 1 nacht aan. Gelukkig vertrekken we vandaag weer want nog een nacht in dit bed was niet niet goed gegaan. Huub is nog steeds verkouden maar heeft redelijk geslapen. Om 8.45 uur gaan we ontbijten en wow, Scandic Hafjell had een superontbijt, deze Scandic (Neptun) is nóg uitgebreider!! Zo lekker allemaal maar eet nog steeds voorzichtig…..zo jammer.

Het gaat vandaag veel regenen en we kunnen niet te vroeg bij het volgende hotel komen. We doen rustig aan, ik schrijf het verhaal van gisteren, Huub doet nog een dutje en pas om 11.30 uur checken we uit. De auto staat geparkeerd in een garage vlakbij, we zetten onze spullen erin en lopen vervolgens Bergen weer in voor de Floibanen, een trammetje de berg op. Het is zowaar weer droog. We betalen 95 kronen (Voor euro, delen door 10) en stappen in en dan gaat ie de berg op. Het uitzicht boven is prachtig. Helaas is het wel weer regenachtig en is het niet echt helder. We wandelen er rond, zien de geiten die schuilen voor alle regen. Er is een vijver waar we willen kijken maar daar zijn graafmachines bezig dus die wandeling kunnen we niet doen. Dan begint het ook weer te regenen….he bah, dan maar weer naar beneden. Huub koopt bij een winkeltje nog een prachtig regenhoedje.

Zo steil gaat het omhoog
Uitzicht over Bergen vanaf de berg mount Floyen
Berggeit
Beetje ingezoomed

We gaan dan weer richting auto, kijken nog even bij Illums Bolighus voor designspullen maar jeetje, wat hysterisch duur allemaal en we hebben geen ruimte in de koffer, dus we kopen niks. Overigens loop ik in t-shirt en regenjas en heb ik het bloedheet, temp is ongeveer 15 graden.

Onderweg zagen we dit plaatsje Voss in de verte met een kabelbaan

Pas om 13.30 rijden we Bergen uit op weg naar Undredal. Het is 2,5 uur rijden. Een derde deel rijden we in de stromende regen, een derde door tunnels en het laatste derde deel is het droog en zien we de mooie omgeving. Niet zo’n spannende dag dus. Onderweg stoppen we wel af en toe en doen wat boodschappen voor het eten. Om 17.00 uur komen we dan aan bij Visit Undredal. Ze verhuren een paar appartementen en je moet er naar een telefoonnummer bellen om de eigenaresse te treffen die ons uitlegt waar ons appartement is en dat de sleutel in de deur zit.

Undredal ligt aan een fjord, heeft 20 huizen en een kerk en 500 geiten. De weg hierheen is dan ook idyllisch. Als we het appartement inkomen zijn de uitzichten adembenemend!!! En dan regent het zelfs. Het heeft een woonkamer, 2 slaapkamers, een terras en veel ruimte en mega veel ramen. Uit elk raam zie je prachtige natuur! We blijven hier gelukkig 2 nachten.

Onze auto en ons appartement, we zitten op de bovenste, eronder is het leeg
Woonkamer
Eettafel met view
Overdekt terras
Uitzicht vanaf de bank
Uitzicht vanaf de tafel, gaaf he??

We zitten op ons overdekte terras te genieten, de regen werkt erg rustgevend… Daarna gaan we eten, samen aan 1 kant van de tafel zodat we naar buiten kijken. Internet blijkt hier verassend goed te werken en er is een chromecastapparaatje waardoor we ons eigen Netflix kunnen kijken. We hebben dus een relaxte tv avond.

Om 22.00 uur gaan we weer naar bed en een half uur later slapen we alweer. Ondanks de regen toch weer een mooie dag!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *