13 september: Undredal en Flam treintje

Weer lekker geslapen van 22.30 tot 7.00 uur. Wel een keer wakker geworden met flinke pijn in mijn keel. Natuurlijk, dat was te verwachten, nu word ik verkouden. Na een panadol en een keelsnoepje val ik weer snel in slaap. Huub voelt zich gelukkig al wel weer een stuk beter.

Het kerkje van Undredal
De rivier van Undredal
Rivier en huisjes van Undredal
Helemaal rechts is ons witte huis

Het regent met tussenpozen. Vanmiddag om 13.30 uur hebben we de mooiste treinroute van Europa geboekt. Een uur heen van Flam naar Myrdal en weer een uur terug. We hebben nu niet zo’n haast dus en gaan rustig lezen, ontbijten en internetten. Om 11.00 is het droog en lopen we het dorp in. Je kunt vanaf hier leuk ons huis zien liggen. Ook komen we langs de leuke huisjes en de kerk. Daarna weer over de berg terug naar huis en het begint weer steeds harder te regenen. Toch blijft het uitzicht vanaf onze kamer geweldig. We zitten er een half uur en gaan dan richting Flam. Kijken daar in een winkel the mall of Norway en zien weer ladingen aziaten richting ons treintje lopen. Gelukkig zitten zij allemaal bij elkaar in de voorste wagons en zitten wij in een veel legere wagon met 10 stoelen voor ons 2 zodat we af en toe link of af en toe rechts voor het raam kunnen zitten. Zie de foto’s voor een paar uitzichtpunten. Helaas regent het grotendeels en alles is toch leuker door een droog raam met een zonnetje. Maar ondanks dat hebben we ons best vermaakt. Bij het station ligt ook een supermarkt, daar doen we meteen boodschappen voor het eten vanavond en rijden dan weer terug naar huis door nu echt een hele flinke bui.

Onderweg kwamen de geiten van Undredal tegen die lekker eigenwijs in het midden liepen
De trein
Druk druk druk
Uitzicht
Grote waterval onderweg
Naast de waterval danste een waternimf. Zo zielig in de kou en regen….
Vrolijke huisjes
Mooi dorpje onderweg
Waterval met een zigzagweg ernaast
Huub met zijn regenhoedje 😁
En weer thuis op de bank heb ik dit uitzicht

Thuis ga ik weer aan de gang met het verhaal en de foto’s en om 17.00 gaat Huub even een dutje doen. Ik kijk ondertussen naar de weersvoorspellingen van de locaties van morgen. We zouden een mooie route nemen langs het Eidsdal en wat uitzichtpunten maar ik zie een code geel vanwege heel veel regen en temperaturen van 2 graden. Een uitzichtpunt is mooi maar met regen zie je niet veel. Ik zie ook dat het in regio Oslo droog is met 17 graden. Hmm, misschien moeten we de route omgooien, maar kan ik mijn hotel in Geilo nog annuleren? Ik kijk op Expedia bij mijn reizen; U kunt annuleren tot 13 september 18.00 uur. Ik kijk hoe laat het is…..17.54 uur. Ik ren naar Huub, maak hem wakker uit zijn dut en laat de voorspellingen zien. We moeten heel snel beslissen!!

Om de rest van het verhaal wat korter te maken, we hebben het geboekte huisje geannuleerd en hebben nu een Scandic hotel in een buitenwijk Fornebu van Oslo geboekt, vlakbij het Oslofjord.

’s Avonds eten we weer voor ons mooie uitzichtraam en kijken via de Ziggo app naar Expeditie Robinson en de familie Kruis. Voor het eerst slapen we pas tegen middernacht. Tot morgen uit Oslo voor onze laatste nacht, snik….

2 gedachten over “13 september: Undredal en Flam treintje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *