14 september : Van Undredal naar Oslo

Deze nacht iets korter geslapen maar aan de rust ligt het hier niet. We doen redelijk rustig aan, ontbijten, wassen de boel af, pakken de boel in en kunnen de sleutel in de deur laten. In Undredal doen ze niet aan inbreken.

Ons laatste uitzicht bij het huis

Het is redelijk droog. We kunnen kiezen, óf een mooie weg die smal is en slingert maar via een mooi uitkijkpunt óf via de langste tunnel van 23 km. Tunnels zijn saai en dus besluiten we het uitkijkpunt te doen…. Gelukkig is het niet druk want je kunt elkaar niet passeren op deze weg. Af en toe is er een uitkijkpunt maar dan moet je soms achteruit…. Wij komen gelukkig geen auto’s tegen op punten waar dat niet kan. Vanaf het uitkijkpunt is het mooi maar helaas wel flink bewolkt.

Het uitzicht
Het uitzichtpunt

Daarna rijden we door het Laerdal wat ook een mooie route is. Op een gegeven moment rijden we tussen de sneeuw, dat is wel gek. Huub remt een paar keer hard op te testen maar het is niet glad. Nóg iets verder ligt er echt ijs en sneeuw op de weg. Oeps, ik houd niet van sneeuw en vind dit een beetje eng. Ik vraag aan Huub of we misschien terug moeten en toch door de droge tunnel…..Maar nee, hij durft het aan met deze geweldige 4wheel drive…… Ook dit overleven we weer en laten we zeggen dat het weer bijzonder was.

O jee
Sneeuw
Nu ook sneeuw op de weg, we rijden in de wolken en er is afgrond…..
Iemand met schapen op de weg, het kan hier allemaal
Gewoon onderweg
Ook weer gewoon onderweg

De route blijft verder mooi, we stoppen af en toe voor een plaspauze, koffie, picknick en voor een ijsje en koffie bij een Mac en komen pas rond 17.00 aan bij ons grote hotel. Kamer is mooi, badkamer is voor gehandicapten. Tja zo voel ik mij soms wel, dat zal de receptionist gevoeld hebben. Ach, het werkt prima en is ruim. We gaan eten in het restaurant beneden. Bediening is langzaam maar ze is ook vrijwel alleen en we hebben geen haast. Huub heeft een lekkere steak en ik weer zalm met rijst en kokossaus met lime en oosterse groenten.

Na het eten gaan we lekker douchen en dan met wat drinken weer op onze tabjes om het verhaal en de foto’s er weer op te zetten. Het is goed dat ik dat doe want we hebben zoveel gezien en gedaan…ik zou de helft vergeten.

Morgen de laatste dag. We hebben geen haast, lekker ontbijten hier en misschien naar een bijzonder park. Om 17.20 vliegen we weer naar Amsterdam waar een van de kids ons weer ophaalt. Morgen nog een kort verhaaltje dus!!

Xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *