En toen was er Corona (Covid-19) in de wereld….

Sinds 24 september 2019 ben ik bezig geweest met deze vakantie met vertrek op mijn verjaardag, 22 april 2020. Het bepalen van de route, heel veel reisverhalen lezen om te bepalen wat wij wel en/of niet hoeven te zien.
En dan natuurlijk het zoeken en boeken van hotels, een huis en een appartement.
Ik heb een Word document van 6 bladzijden met alle tips, must sees, adressen etc. Begin maart zeg ik nog tegen collega’s, “hoera ik kan zeggen dat we volgende maand op vakantie gaan”!

Op 12 maart hebben we al over het Corona-virus gehoord in China en Italië maar verder lijkt het allemaal nog erg ver weg. Op deze dag kondigt Trump aan dat de grens naar the USA dicht gaat voor 30 dagen. Ik verklaar ‘m voor gek en hoop dat het gauw over gaat. Gelukkig is 30 dagen tot 12 april en denk of vooral hoop ik, dat we gewoon nog kunnen gaan….

Inmiddels is het weer ruim 2 weken later en weten we inmiddels ook in de rest van Europa dat het niet over gaat en zitten we er midden in. Huub en ik werken al weken thuis en blijven zoveel mogelijk binnen zoals ons is opgedragen door Rutte.
Tja, daar gaan maanden voorbereiding… Gisteren heb ik alle hotels gecanceld en ook de 2 verblijven waar we een week zouden blijven. Hotels die ik via Priceline en Hotwire heb geboekt en die officieel niet te annuleren zijn, heb ik nu gewoon kunnen cancelen zonder kosten. Andere hotels waren gewoon tot vlak voor het verblijf te annuleren. Van het appartement heb ik ook geld teruggekregen, alleen de eigenaar van het huis in Bradenton via Home away houdt vast aan de 50% tot 1 maand ervoor en daar verlies ik dus geld. Ook bij Cheaptickets heb ik een annulatieverzoek ingediend maar dat kan vanwege de drukte daar nog wel weken duren.


Het kan zijn dat we een voucher krijgen die maar tot september geldig is (1 jaar na boeking). Als dat zo is, moeten we nieuwe plannen gaan maken. Want in de zomer wil ik niet in heet Georgia en Florida zitten.
Bij nieuwe plannen moeten we zeker alles boeken wat te annuleren is want ik durf nu nergens meer op te hopen.

Uiteraard is het veel belangrijker dat wij en iedereen die we kennen gezond blijft. Daar gaan we ons maar eerst op focussen.

Weer wat maanden later heb ik het geld van Cheaptickets retour gestort gekregen. Van het geld van 1 huis in Bradenton kregen we maar de 50% van de eigenaar terug maar heb ik de rest van de ING reisverzekering terug gekregen. Gelukkig geen financiële strop dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *