Denemarken en Zweden 2020

Na het cancelen van onze Amerikareis in april/mei dachten we nog dat wij in september of november wel weer op vakantie en misschien zelfs wel naar Amerika zouden kunnen. Inmiddels weten dat Amerika er voorlopig niet in zit. 
Europa is wel weer open gegaan maar daarna ook weer gedeeltelijk gesloten…. De kaart van Europa wisselt van geel (mag reizen) naar oranje (mag niet reizen) en terug. Eigenlijk willen we wel een paar weken weg. Huub en ik werken al sinds half maart thuis en we willen er wel eens uit. Maar, het moet wel veilig kunnen en als het niet veilig is of voelt, willen we naar huis kunnen. Dus gaan we niet vliegen maar met de auto en niet al te ver weg.

Al in juni plannen we een reis voor in september naar Denemarken en Zweden voor ons tweeën, de kinderen blijven thuis.  Daar wonen niet veel mensen en we boeken wel lekker huisjes met eigen kookgelegenheid en op een rustige plek of in the middle of nowhere. Ik zoek naar huisjes en vind vooral via airbnb huisjes die nog tot vlak voor vertrek te annuleren zijn. 
Inmiddels heb ik 3 verschillende routes met favoriete huisjes en tips, is er al wat geannuleerd en blijf ik zoeken. 
1* We gaan naar Denemarken, dan naar Zweden naar een huisje aan een meer in the middele of nowhere, dan naar de westkust en dan via Göteborg weer naar Denemarken en via Aarhus en Hamburg weer naar huis.
2*We gaan naar Denemarken, dan naar Zweden naar een huisje aan een meer in the middele of nowhere, dan naar Ystad en met de ferry naar het Deense eiland Bornholm (wat heel verassend rechts van Zweden ligt) en daarna met de boot naar Duitsland en door naar huis.
3*We gaan naar Denemarken en doen daar een rondreis door Zeeland en Jutland.

Hopelijk blijft Denemarken open, anders moeten we nog iets heel anders verzinnen. Het is nog even spannend. We gaan het zien, gaan jullie ons weer volgen? De blogs zullen niet heel lang worden maar ik zal in elk geval wat foto’s en info plaatsen. Wij hebben er in elk geval heel veel zin in, na 1 heel jaar thuiszitten. 🙂

Ons geboekte huisje in Hornbaek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *