3 sep: Naar Denemarken!

We zijn vroeg naar bed gegaan gisteren. Huub heeft nog gewerkt, Marjolein heeft alles ingepakt. Ik heb van 22.30 tot 2.00 uur geslapen. Om 3.00 ben ik nog wakker. Als mijn wekker om 4.15 gaat schiet dat ook niet op. Dus ik blijf maar wakker en ook Huub is vroeger wakker dan dat we de wekker hebben gezet.

Dan staan we maar op en gaan we. Uiteindelijk duurt het toch langer dan gedacht voor we alle zooi in de auto hebben en rijden we om 4.50 uur weg. Het lijkt of de airco aan staat, de verwarming doet het niet en ik heb ijskoude voeten. Uiteindelijk (pas na 2 uur kleumen) doe ik een plaid over mijn benen en krijg ik het warmer. Dan lijkt ook ineens de verwarming het weer te doen. Gelukkig! In Nederland regent het licht bij vertrek maar het wordt steeds lichter en zonniger.
Verder gaat het allemaal supersoepel, we ontbijten onderweg in Duitsland en staan we om 11.50 uur al bij Puttgarden haven. Ik had de boot om 14.00 gereserveerd maar gelukkig mogen we met de flex tickets aanschuiven en zo zitten we al om 12.00 uur op de boot! Op de boot moeten we mondkapjes op, voor ons allebei een nieuwe ervaring.

Een zelfde boot, de andere kant op.

En meteen de boot op, lekker!

Dan nog een uur rijden naar ons “lille charmerende bondehus’ in Stege. Superoud en heel schattig. Ik stoot net niet mijn hoofd, Huub wel. Zo laag is het plafond.

Het uitzicht aan de overkant. Druk druk druk…


Huub doet een dut van 1 uurtje, ik zit in de tuin en zoek wat info in de boeken die er liggen. Ik ben ook moe maar ik word dan niet meer op tijd wakker om nog iets te doen, denk ik. Rond 15.30 uur gaan we naar Mons Klint, de Deense krijtrotsen. We wandelen er rond en klimmen 200 treden naar boven en maken op verschillende plekken foto’s. Helaas is het inmiddels redelijk bewolkt. Jammer, in de zon lijkt het krijt nog witter en de zee blauwer.

Hoog, mijn knietjes begonnen te knikken.

Daarna kijken we nog bij een haven en gaan we in Stege boodschappen doen. Als we dan weer thuis zijn is het al na 18.00 uur. We eten lekker franskebrod met slaatjes en haring (Huub). We hebben trek na een lange dag, weinig gegeten en een hoop gesjouw.

Na het eten zet Huub weer de foto’s op de laptop, schrijft Marjolein het verhaal en gaan we daarna via de Chromecast nog eventjes naar Videoland kijken voor we doodmoe in bed storten.
We zijn er, de reis kan beginnen, vandaag ging al geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *