4 sep: Van Stege naar Hornbaek

Gisterenavond stortte ik rond 22.30 in slaap om rond 5.30 uur wakker te worden. Zo lang achter elkaar slapen is heel bijzonder voor mij. Om 6.00 uur slaap ik nog niet en besluit me aan te kleden en naar buiten te gaan met mijn fototoestel. Rond 7.00 uur ben ik dan weer terug van mijn ochtenwandeling. Huub slaapt nog en komt rond 7.30 uur tot leven, ook hij heeft lekker geslapen hier.

De zonsopkomst op het platteland
Schattig huisje van de buren

We gaan ontbijten, doen rustig aan, wassen af en pakken de boel weer in. Rond 9.00 uur rijden we weg, eerst naar slot Liselund park. Ook daar wandelen we het park rond, het is er prachtig.

Schattige eendjes

Dan door naar Stege, al een paar keer doorheen gereden maar ook daar lopen we even rond. Het is een leuk plaatsje met veel kunst overal, ook te koop langs de weg.

Mooi pleintje

Van Stege rijden we dan weer door naar Stevns Klint, net als Mons Klint, rotsen. Maar met een kerkje aan de rand waar ooit een stuk van in de zee is gestort. Er zijn mooie uitzichtpunten zowel links als rechts van het kerkje. Ook hier wandelen we wat rond.

Uitzicht rechts van de kerk
Het kerkje
Uitzicht van de andere kant met het kerkje

Dan twijfelen we of we door gaan naar ons huis in Hornbaek of dat we via Kopenhagen gaan. We zijn allebei moe en besluiten dat door te schuiven naar later deze week. Dus rijden we door en zijn we er rond 15.00 uur. Ik bel Mette (de eigenares van het huis) en ze geeft aan waar het sleutelkastje zit en geeft de code. Waarom dat perse telefonisch moet, weet ik niet. De anderen deden dat gewoon via e-mail.
Het is een leuk gezellig maar vol huis. Mette woont er normaal en dat is te zien, er staan veel persoonlijke spullen. In de garage schildert ze en in het huis staat en hangt ook veel kunst.

We gaan boodschappen doen bij de Superbrugsen die echt maar 200 meter verder zit. De auto hebben we dus niet nodig. Vanuit de tuin zie je ook het kerkje en het gebouw dat bij de haven staat. Leuk, zo dichtbij alles wat we hier kennen. Het huis waar mijn oma vroeger woonde is hier ook 300 meter vandaan.

Na het eten lopen we naar de haven voor een bewolkte zonsondergang. Als we er even later een ijsje zitten te eten, kleurt de lucht mooi roze.
Het was weer een topdag maar wel een lange volle dag. Vanaf nu gaan we het iets rustiger aan doen!

Zonsondergang door de wolken
Het haventje vanaf een hoge duin
de 121e foto van vandaag, de mooie lucht

4 gedachten over “4 sep: Van Stege naar Hornbaek

 1. Wat een mooie plekjes weer! Stege is dus ook de moeite waard, die onthouden we. Wist je dat wij vorig jaar bij Liselund overnacht hebben?
  Ik hoop dat jullie mooi weer hebben in Hornbæk. De eerste mooie zonsondergang hadden jullie dus al te pakken!
  Tip voor als je lekker wil eten: Ewaldsgaard. Dat ligt aan de andere kant vh station op loopafstand van jullie huisje. En vergeet niet op z’n minst het lakridsis bij Hansens te proeven! Sorry, ik draaf door☺️

  • Dank je wel! Ja Stege is zeker leuk! Robert had over dat restaurant verteld en ik heb de website bekeken maar vond het wat boven het budget… Het ijs heb ik geproefd, het meisje daar zei dat het haar favoriet was toen ik zei dat ik het van jou most proberen. Maar nee, drop is lekker en ijs is lekker maar dit hmm nee, sorry!

 2. Wat ziet dat er weer heerlijk bekend uit; ik krijg gelijk zin om er weer heen te gaan door je prachtige foto’s en leuke verhaal!
  Zijn jullie nog naar Omas huis gelopen?
  Xx Brigitte

  • Dank je! Nee nog niet, ik had wel al een foto gekregen van Mariel en het ziet er toch veel minder mooi uit dan vroeger. Maar we gaan er ook nog wel even kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *