6 sep: Helsingor

Vanmorgen was ik van plan uit te slapen maar ik werd precies om 6.20 wakker en toen ik naar de wc wilde gaan, zag de lucht er zo mooi uit dat ik besloot me toch maar heel snel aan te kleden en naar het strand te lopen.

Mooi he?
Toen ik mij omdraaide om verder te lopen, zag ik dit!
Als er opeens veel vogels langs komen, moet je snel afdrukken

Het was het waard!

het haventje in de ochtendzon

Daarna terug naar huis, mijn foto’s bekeken en weer uitgekleed om te gaan douchen. Vanmorgen verder alles op ons gemak gedaan en rond 12.00 naar Helsingor toe. De route erheen is een prachtige weg langs het water (de zee). Eenmaal daar hebben we gewandeld langs de haven en hebben we een rondje om kasteel Kronborg gedaan. Het kasteel bekend van Hamlet. Je loopt dan langs de zee en aan de overkant ligt Zweden. Ook de boot naar Zweden hebben we een paar keer zien gaan. Daar zitten we a.s. woensdag op, als het goed is.

het kasteel


Bij een restaurant hebben we lekker 3 smorebrod gedeeld. Ze waren zalig! Daarna nog een stuk gewandeld en met de auto rond gereden. Bij Hornbaek plantage hebben we even bij de zee gezeten in de zon maar de wind was toch wat koud.

smorebrod (zeg smurrebrul)

Vanmiddag rond 17.00 was Mette (de eigenaresse) even bij de garage omdat ze een schilderij had verkocht en iemand kwam dat halen. We hebben even met haar staan praten. Zij heeft dit huis gekocht omdat haar oma hier vroeger ook in de buurt woonde en ze hier vaak logeerde. Toevallig! 🙂

Na 18.30 waren we van plan bij een plek te eten waar verschillende foodtrucks staan. Mijn broer Robert had er over verteld maar schijnbaar is het niet open op zondag of niet meer sinds 1 september. Dan maar een visje bij de haven….helaas ook dicht. Dan maar sushi halen bij de tent naast ons huis. Die ging het vers klaar maken en wow, het was superlekker!!

Daarna zijn we lekker tv/Netflix gaan kijken via de Chromecast en natuurlijk weer het verhaal en de foto’s van vandaag delen. Weer een mooie dag voorbij!

rechts ons huis en de auto voor de garage en links de sushitent

Tot morgen weer!!

Een gedachte over “6 sep: Helsingor

  1. Wéér een geweldige dag en prachtige foto’s ; in gedachten reis ik mee naar al die bekende plekken!
    Blijf genieten!
    Xx Bri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *