7 sep: Kopenhagen

Weer vroeg wakker maar geen zonsopkomst vandaag. Althans, die is er uiteraard wel maar ik heb er geen foto’s van. 🙂 Qua weer hebben wij eigenlijk best mazzel. Het regent vooral ’s nachts veel en is overdag grotendeels droog, we hebben eigenlijk nog geen paraplu gebruikt.

We doen rustig aan, ontbijten en gaan om 9.45 uur naar Kopenhagen. Ik ben, en ook Huub is hier vaker geweest maar ik heb nog nooit de Nyhavn gezien. Zo’n bijzondere plek waar je altijd veel foto’s van ziet als je in Google zoekt op Kopenhagen.

Het zoeken van een parkeerplaats valt niet mee, ook al had ik van tevoren adressen opgezocht maar uiteindelijk vinden we een mooie parkeergarage er vlakbij. Op de plek waar je de mooiste foto’s kunt maken is het natuurlijk afgezet vanwege bouwwerkzaamheden maar het lukt om toch wel wat mooie foto’s te maken. We twijfelen nog of we een rondvaart zullen doen maar onze mondkapjes liggen nog in de auto en eigenlijk vind ik het met zo’n ding op, dan al minder leuk, dus laat maar.

stukje Nyhavn
boot met mondkapjes, verder zie je eigenlijk niemand ermee

We twijfelen of we naar het centrum zullen rijden en checken even Google maps op de telefoon maar het blijkt helemaal niet zover weg te zijn en dus gaan we lopen. Het is trouwens overal erg rustig, dus dat is wel heel fijn.

ergens in de stad
Mooi hotel

Ik heb niet echt de behoefte om erg te gaan shoppen maar Illums bolighus met al het design spul vinden we allebei erg leuk. We vermaken ons er een tijd en kopen er een messenslijper die Huub graag wil en ik krijg van Huub een leuke pot/vaas. Ook voor Tom en Derk kopen we wat. Voor de moeders vinden we niet echt wat leuks of het is onbetaalbaar. Dat heb je met design, het is niet goedkoop. 🙂

Dan lopen we weer een stuk en gaan op zoek naar Magasin (soort Bijenkorf/V&D) waar we weer lunchen met smorebrod. Ook het uitzicht is hier erg mooi!

Dan lopen we nog even rond, ik maak her en der wat foto’s en we gaan weer langs de Nyhavn (nu is het zonniger dus ik maak weer wat foto’s) terug naar de parkeergarage. Ik ben blij met mijn foto’s!

Nyhavn
Nyhavn

We zouden eigenlijk via het mooie hertenpark en oud pretpark Bakken terug gaan maar we hebben al zoveel gelopen dat ik het wel even mooi vind. Inmiddels is het ook flink zonnig en is het een stuk warmer geworden. De jassen zijn inmiddels al uit.

Hier kun je heel prive in een glazen huisje eten.

We besluiten de scenic route naar huis te nemen en we rijden dus steeds langs het water. Ook de huizen zijn niet normaal mooi. Huub zegt jaloers” ik wou dat we deze route maar niet hadden genomen, ik word er helemaal niet blij van” hahaha!

Onderweg

Tegen 16.00 uur zijn we dan weer ’thuis’ en komen we weer bij, in en om huis en tuin. Na het eten lopen we weer naar het strand voor wat foto’s en blijven er nog een tijdje lekker zitten kijken en genieten. Er zijn surfers bezig en ook de meeuwen zijn leuk om naar te kijken. Eenmaal weer terug, genieten we van een bakkie koffie en thee en kijken we naar Younger op Videoland. Ik ben te moe om de foto’s en het blog te doen. Het duurt steeds een uur en soms heb ik daar even geen zin in… Ik vind het zelf ook erg leuk om later terug te lezen dus ik doe het graag maar nu even niet. 😉

Elke zonsondergang is weer zo anders en altijd genieten!


Tot morgen! (blog is uiteindelijk de volgende ochtend geschreven)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *