8 sep: Bakken en Frederiksborg

Ook vandaag waren we eigenlijk weer (te) vroeg wakker. We hebben geen jetlag dus daar kan het niet aan liggen. Raar hoor.
Maar goed, gedoucht, simpel ontbijt, wasje gedraaid, haar geföhnd en op naar Bakken of het Dyrhavenpark bij Klampenborg.

Ook vannacht heeft het trouwens weer flink geregend maar ook nu is het weer lekker droog, nog wel bewolkt maar fris met 15 graden en een flinke wind.
Na een half uur zijn we er en gaan we weer wandelen (wandel me gek hier, heb echt spierpijn in mijn benen). Op 2 momenten zien we herten maar ze staan redelijk ver weg en ik moet echt flink inzoomen dus heel scherp zijn de foto’s niet maar leuk dat we ze gezien hebben! Ook zie ik nog eekhoorntjes maar die laten zich niet fotograferen.

Daarna liepen we nog door Bakken. Het is een heel oud pretpark. Gek om daar te lopen terwijl het leeg is. Het opent pas in de middag.

Dan rijden we door naar het gigagrote kasteel Frederiksborg uit de 17e eeuw in Hillerod. Wij moesten betalen voor het parkeren maar verder kun je gewoon gratis het terrein op. Naar binnen (museum of national history) kost wel geld maar dat hoefden wij niet zo nodig. Vooral de tuinen zijn prachtig! Ook hier hebben we weer een hoop gelopen en foto’s gemaakt terwijl de zon steeds meer doorkwam.

vanuit de tuinen

Vanaf hier zijn we naar Gilleleije gereden, hebben daar geluncht bij de haven en daarna weer via de scenic route naar huis waar we pas weer om 16.00 aankwamen.

Even wat bijkomen en dan weer aan de gang met de wasdroger, boodschapjes doen, eten en daarna voor de laatste keer hier naar het strand waar we helaas net te laat aankwamen omdat de zon al onder was. (tja dat is elke avond iets vroeger natuurlijk 🙂 )

Wat ik nu nog steeds niet gedaan had, was even naar het huis van mijn oma Micky lopen, wat hier een paar huizen verderop staat. Wij zitten op 327 en mijn oma woonde op 311 C. Het is niet meer zo mooi als het vroeger was maar het is leuk om weer te zien, ook al kun je de mooie grote tuin niet zien zo. Door het avondlicht lijkt het rose/beige maar het is geel.

het huis van oma waar we heel wat vakanties hebben gelogeerd


Het was vandaag weer een lange en mooie maar vermoeiende dag.
Morgenochtend pakken we de boel weer in, moeten we het ook nog een beetje schoonmaken en nemen we de boot naar Helsingborg en dan nog een stukje rijden! Hopelijk hebben we daar internet in the middle of nowhere! 🙂
Tot morgen! xx

Een gedachte over “8 sep: Bakken en Frederiksborg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *