9 sep: Van Hornbaek naar Zweden

Vanmorgen uiteraard weer rond 6.00 uur wakker maar geen zonsopkomst vandaag. Geen zin, geen tijd en te bewolkt.
Om 7.30 uur maar opgestaan en onze spullen gaan pakken. We moeten het zelf schoon achterlaten of zo schoon als het was. 🙂
Uiteindelijk rijden we toch nog om 9.50 uur weg. De boot uit Helsingor van 10.10 uur missen we net, dus wachten we op die van 10.30 uur.
Het is maar een kort tochtje, even boven op het dek kijken, naar de wc en hup weer naar de auto. Hier worden we niet gecontroleerd door de douane. Toen we Denemarken inkwamen wel, dat was ik vergeten te melden. Bijzonder vond ik dat!

de ferry

Dan rijden we richting Jönköping. Onderweg stoppen we voor een Markaryds älgsafari. Superleuk, een safari met elanden, goede foto’s kunnen maken. Ze zijn hier in Zweden natuurlijk ook in het wild, onderweg zien we de waarschuwingsborden. Maar de kans dat je ze echt ziet is vrij klein dus fijn ze vast gezien te hebben. 🙂

We maken de ronde 2x want er zijn ook bizons en die hebben we de eerste keer gemist. Bleken ook niet spannend, dus geen foto’s.
Daarna rijden we weer door. Onderweg miezert het af en toe en opeens stortregent het ook behoorlijk. Het was voorspeld dus we schrikken er niet van. Tegen de tijd dat we bij ons huisje zijn (rond 15.00 uur), is het droog en begint de zon door te breken. Wat een geweldige plek, het ligt een beetje op een heuvel en het uitzicht op het meer is geweldig! Zowel uit de woonkamer als van de slaapkamer. We brengen al onze troep naar binnen, maken de bedden op en installeren ons. We hebben trouwens onze eigen kussens en dekbedden me dus het gaat vrij snel.

Dan gaan we even een stukje lopen langs het meer. Kijken bij het bootje dat erbij hoort en bewonderen de uitzichten. Vanaf ons huis zie je 1 ander huis maar zo te zien, is daar nu niemand. Wat een rust en wat ruikt het hier lekker.
Het water uit de kraan is niet zo lekker dus we gebruiken water uit flessen, gelukkig wisten we dat van tevoren.

Ons huisje
ons uitzicht!!

Na het eten lopen we nog een keer een stukje en daarna is het weer tijd voor het blog en weer lekker verder met onze Videolandserie.

bewolkte sunset over het meer voor de deur

Tot morgen weer! xx

3 gedachten over “9 sep: Van Hornbaek naar Zweden

 1. Lieve Huub en Marjolein,
  Hebben julllie mooie foto’s bekeken. Mooi hoedje Huub!
  Ziet er mooi uit en genieten mee van de mooie foto’s….
  Enjoy verder.
  Moeders, Annelies, Paul

 2. Al die bekende plekken in Denemarken waren zo leuk om weer te zien, maar dit is weer zó anders! Prachtig! Die Safari lijkt me ook geweldig en de uitzichten bij dat huisje zijn heel indrukwekkend!
  Blijf genieten!
  Brigitte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *