11 sep: In en rond huisje in Åsenhöga

Zoals beloofd hebben we vandaag niet veel gedaan. Lekker gelezen, spelletjes op onze tablets gedaan, nagels gelakt (ik, Huub wilde niet) etc. En dan bijna allemaal aan de eettafel voor ons raam met het mooie uitzicht. Er gebeurt ook buiten niet veel. Heel af en toe een auto (3x per dag) en een kat en een paar vogels. Dat was het. Ik hoopte op eekhoontjes of hertjes maar die hebben we niet gezien.

De huizen hier zijn echt geweldig! Ze zijn meestal rood of geel en heel soms wit of blauw.
Het kerkje in Marieholm.

Om 13.30 uur, na de lunch gaan we toch nog even een stukje rijden in de buurt; naar Marieholm en het Isaberg mountain resort. In Marieholm is een waterrad/molen of zoiets en een wandeling door het bos, de saxhytten. Wanneer we daar zijn begint het precies te regenen. Nee, niet leuk… Huub heeft zijn regenhoedje mee, dat hij vorig jaar in Noorwegen heeft gekocht en ik een paraplu dus we gaan de wandeling toch maar doen. We zijn zo stoer! Na 10 minuten is het droog maar ik heb niet mijn wandelschoenen aan (slim) maar mijn gympen. Het is gelukkig niet zo glad met wel heel nat en het is geen stenen pad maar echt een bospaadje dus mijn schoenen en sokken zijn al snel zeiknat. Het gaat behoorlijk omhoog en omlaag en ik moet af en toe even bijkomen. Het bos begint als het nat is nog lekkerder te ruiken.

waterrad
water
Huub met zijn Noorse regenhoedje, zo blij mee ! 🙂
wild bos

Als we uiteindelijk toch weer bij de auto belanden, rijden we nog even verder. Marieholm heeft 12 huizen en een kerkje. 2 x ademhalen in de auto en je bent er weer uit. Dan gaan we door naar Isaberg. Dat is een skiresort. Ik had daar enorme heuvels verwacht maar die zie je eigenlijk niet door de bomen, dus helaas geen mooie uitzichten. Er staan huisjes, restaurants en er is een klimgebeuren waar veel mensen bezig zijn. Niet echt spannend voor ons, dus rijden we een stukje door naar een meer waar we bij kunnen komen(we zien ook veel mooiere meren onderweg maar helaas kun je niet zomaar overal stilstaan of parkeren).

Donkere dreigende lucht boven het meer van Isaberg
Dat hutje bleek een sauna te zijn. Er kwamen hele rode mensen uit die in het water sprongen.

Om 16.00 zijn we dan weer terug en gaan we weer verder met relaxen. We eten haricots verts met zweedse balletjes van de boerenwinkel van gisteren en ze smaken goed.

Het is vandaag vooral bewolkt en daarom dus ook geen sunsetfoto’s vandaag.

Morgen gaan we hier weer weg. Door naar Ystad, helemaal in het zuiden, met nog een National park onderweg. De weersvoorspellingen zijn vanaf morgen een stuk beter qua temperatuur en zon dus daar kijken we naar uit en we hopen dat het klopt!
Mijn mooie uitzicht hier ga ik wel missen….het vieze water absoluut niet

Tot morgen weer! xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *