14 sep: Van Ystad naar Bornholm

Ik weet niet waarom maar ik word om 4.00 uur wakker en kan gewoon niet meer slapen. Zo vervelend. Uiteindelijk sta ik om 6.10 op, kleed me aan en loop naar het strand wat precies 6 minuten lopen is.
Het zou vandaag onbewolkt zijn maar daar klopt niet veel van of nóg niet in elk geval. Er is geen zon te zien. Ik ga maar op een piertje zitten en kijk weer in de verte en op mijn mobiel om de tijd door te komen tot er zonnestraaltjes te zien zijn. Slapen gaat het nu dan toch niet meer worden.

Zonsopkomst Ystad

Uiteindelijk maak ik nog wel wat foto’s maar geweldig wordt het niet.
Om 7.30 uur ben ik weer terug in het huisje. Iets later is Huub ook wakker en gaan we maar weer aan de slag met inpakken en opruimen. Eigenlijk zijn we veel te vroeg klaar en nadat we de sleutel hebben ingeleverd, rijden we naar een strand een stuk verder. De lucht is nu al iets blauwer en het is ook veel warmer. We zitten er heerlijk in het zonnetje. Om 10.00 uur rijden we naar de ferry, 5 minuten rijden. Als we er staan, zien we dat er al rijen bezig zijn met de boot oprijden. Jeetje, we zijn niks te vroeg.

Bij het strandje vlak voor we gaan
de boot weer op

Het is echt megadruk! 95% Denen aan de kentekenplaten te zien. Op de boot, gaan we naar boven en daar zitten we met onze mondkapjes aan het raam. Een uur en 20 minuten later arriveren we in Ronne, de hoofstad van Bornholm. Ook hier willen ze weer onze paspoorten zien.
100 meter verder is het kantoor van Novasol waar we ons huisje van huren en we de sleutel moeten ophalen. Zowaar is het klaar en krijgen we de sleutel al. Zo komt het dat we al om 12.30 uur in ons nieuwe onderkomen in Hasle zitten. Het is een luxe, erg groot huis.Beetje te groot met 4 slaapkamers, 2 badkamers, een sauna, whirlpool, waskamer en gameroom maar ja er was niet zoveel keus meer toen we pas vorige week boekten… 🙂

beschut terras

Wij zijn blij dat we het mooiste weer en het mooiste huis deze laatste dagen hebben.

We installeren weer al onze spullen en gaan lekker in de tuin zitten waar we even later ook lunchen. Dan gaan we een ritje maken in de buurt en even boodschappen doen voor eten vandaag en morgen.

Zo mooi die kust met die huisjes!
En weer de Deense favoriet: Superbrugsen!

Thuis installeert Huub weer onze eigen Netflix en relaxen we en gaan we eten. Na het eten nog een stukje rijden, voor een mooie zonsonderganglocatie maar we komen precies achter heuvels uit. Lopen weer een berg af om dan achter bomen te staan en dus weer niets te zien en weer terug heuvel op. Als we dan eindelijk ergens zijn met uitzicht zijn, is de zon weg. Sjonge, het zit niet mee met onze sun-chase- avonturen…

En weg is de zon!

Dan maar gauw naar huis voor het echt donker wordt en we niets meer zien.

Maar van wat we tot nog toe gezien hebben, is Bornholm wel echt een geweldig mooi eiland, met een heel bijzonder landschap. We zullen vast nog veel foto’s maken. Morgen wordt het hier rond de 22 graden en gaan we ergens lekker relaxen in de zon!

Een gedachte over “14 sep: Van Ystad naar Bornholm

  1. Wat een geweldige foto’s weer de laatste dagen! Fijn dat jullie eindelijk wat mooier weer krijgen en een nog luxer huis! Ben benieuwd naar Bornholm, altijd al eens heen willen gaan!

    Veel plezier nog de laatste daagjes!

    Blijf genieten!
    Brigitte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *