16 sep: Rondje Bornholm

Er is hier zoveel te zien en eigenlijk te weinig tijd. Misschien moeten we nog maar eens terug. Wij zijn in elk geval allebei een beetje verliefd op dit eiland. Het landschap is voor zo’n klein eiland zo afwisselend overal.

Daarom besloten we maar op tijd op pad te gaan vandaag in de hoop dat we tussendoor weer een paar uurtjes op het strand konden gaan relaxen.

Eerste stop was de : Opalsoen oftewel de Opal lake. Een meer dat met de zon erop opaalkleurig is. Ik vond het nu wel meevallen qua kleur maar ja, de zon stond er ook niet op. We hebben een rondje om het hele meer gelopen met natuurlijk weer de nodige trappen. Maar het is heel bijzonder om te zien hoe hoog te rotsen zijn. Op een van de foto’s zie je er mensen bij staan, dan zie je pas hoe groot ze zijn!
Ook het meer ernaast is mooi!

Links zie je kleine mensjes aan de overkant, indrukwekkend he?

Stop 2 was: Helligdomsklipperne : (soms vertaald als “Heiligdomsrotsen”) is de benaming voor meerdere rotsformaties in de omgeving van Helligdommen (Het Heiligdom) tussen Gudhjem en Tejn op het eiland Bornholm. Dit gebied werd in 1970 eigendom van het Deens Natuurfonds. Tijdens de ijstijd lag het grootste gedeelte van de kust onder zeeniveau, maar toen het ijs verdween kwam het eiland hoger te liggen. Dit 500 meter lange deel van de kust ligt ca. 20 meter boven zeeniveau. De rotsformaties aan de kust met diepe grotten en steile ruwe granietzuilen van 22 meter ontstonden door eeuwenlange weersinvloeden. Ook hier loop en klim en klauter je veel. We hadden nog veel verder kunnen gaan maar omwille van de tijd vonden we het halverwege wel mooi geweest. Maar ook hier weer prachtige uitzichten!

Allemaal Helligdomsklipperne

Toen was het al tegen twaalven en zochten we een strandje op. We begonnen op Oster Somarken, mooi strand en in een leuk duinpannetje. Helaas werden we na 10 minuten gek van de vliegjes etc. Dus boel weer ingepakt en toch maar naar het strand van gisteren. Weer 20 minuten rijden….Daar aangekomen was het heerlijk, eigenlijk nog lekkerder dan gisteren. Vandaag hadden we onze koeltas mee met boterhammetjes en wat salades en druiven. Daar hebben we dus heerlijk ruim 2 uur gelegen en geluncht.

Eerste strandje was wel mooi!
Daar ligt Huub!
Heel helder water! Echt bijzonder hoor.

Daarna via de mooie kustweg weer richting huis via Gudhjem. Dit is de populairste plaats van het eiland. Onderweg zijn we af en toe gestopt voor wat uitzichten en een Deense molen.
Gudhjem was megadruk, supersteile straatjes en ze hadden er een bus schoolreiskids los gelaten. Daar hadden we zo geen zin in, dus gauw weg hier.

Wel nog even naar de oudste ronde kerk van Bornholm gereden in Gudhjem maar deze was weer 4 km verder. Deze was ook mooi!

Mooie uitzichten onderweg

Uiteindelijk toch maar weer langs de supermarkt voor nog wat brood en beleg. Eten hadden we nog omdat we gisteren het diner hebben overgeslagen.

Zo zijn we pas tegen 17.00 uur weer thuis. De dagen gaan zo snel! Nu het blog en de foto’s doen zodat we zo kunnen eten, daarna douchen en dan lekker languit op de bank.

Morgen onze laatste hele dag hier! Er staat nog wat op ons lijstje dus dat komt goed. Weersvoorspelling is zonnig maar een stuk frisser met 16 graden.
Gisteren werd het 26 en vandaag 23 graden. Wat een mazzel voor in september! We zijn trouwens pas 1 Nederlandse auto tegen gekomen, verder is het 70% Denen en 30% Duitsers.

Tot morgen weer. xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *