17 sep: Bornholm viewpoints


Vandaag maar weer op tijd op weg. Als we toch wakker zijn, komen we maar meteen in actie. Wel eerst nog lekker uitgebreid ontbeten met franskebrod en geroosterde kryderboller.

Eerste stop was de Hammershus ruïne. Uiteraard weer heuvel op en af maar met een mooi uitzicht, hoewel het zicht op de ruïne vlakbij de parkeerplaats eigenlijk het mooist was.

pad naar boven
Uitzicht van boven

Stop 2 is de wandelroute op de berg met overal uitzicht op zee in Allinge. We moeten eerst een hoge trap op en dan nog verder klimmen, het is een geen pad maar je moet goed kijken waar je loopt met alle hobbels en uitstekende wortels. Het uitzicht is mooi. Het is vandaag wat frisser dan de vorige 2 dagen maar wel heel helder met een mooie blauwe lucht. Op een gegeven moment staat er precies op het pad een kudde geiten, die ons agressief aankijken. Ze komen op ons af en we doen maar een stap opzij de bosjes in. Ze blijven uiteraard precies naast ons stil staan. Ik krijg het liedje van de Sound of music in mijn hoofd ‘ High on the hill with a lonely goatherd, jodelooo’ 🙂
Ze blijken toch niet vals te zijn en we durven er toch langs. Wij lopen nog een stuk verder en gaan dan toch maar weer terug. De hele ronde is 7,5 km maar over dit soort terrein en steeds klimmend lijkt me dat toch iets te!

Dan rijden we verder om aan de andere kant te gaan kijken als we ineens een bord zien met Hammer Fyr. Wij hadden eerder deze week met iemand staan praten bij het Opal Lake, die zei dat je naar het uitzichtpunt kon lopen in 2,5 uur of rijden naar Hammer fyr (vuurtoren) en dan 20 minuten lopen. Dat laatste sprak ons meer aan en nu zagen we ineens dat bordje, dus rijden we naar boven via een akelig smal kronkelig weggetje. Boven heb je mooi uitzicht en de vuurtoren. Vanaf daar was het een mooie wandeling naar de uitzichtpunten. Niet zo best voor mijn hoogtevrees….

De vuurtoren
Wel een prachtig zicht op de 2 lakes

Daarna weer de weg terug gelopen (met weer heuvels en trappen) en nog even naar het andere punt waar de eerste wandeling geëindigd zou zijn, maar daar staat een vrachtwagen stil en we kunnen er niet parkeren en er niet langs. Dan niet… We rijden naar Ringdaelervej waar ook allemaal aparte plekken zijn. Zie de foto’s want ik kan het eigenlijk niet omschrijven.

Links zitten weer mensen om te zien hoe groot het is.
Met weer de mooie zee erachter

Die natuur is echt zo bijzonder! Ik denk dat je je hier serieus weken kunt vermaken hier, we hebben meer dan de helft nog niet gezien.

Dan is het tijd om nog wat laatste boodschappen te doen voor het eten en voor wat we mee naar huis willen nemen. Tegen 14.00 zijn we dan thuis. Even lunchen, relaxen, eten, koffers inpakken, huis schoonmaken (anders 135,00 euro betalen, dan doen we het zelf wel) en tussendoor naar het strandje vlakbij voor een laatste zonsondergang. Als Huub naar de auto loopt, roept hij Lein, snel, pak je fototoestel! Staat er weer zo’n schattig hertje achter de auto voor het huis.

Bambi!

Op het strand was het ook heerlijk. Het was een mooie afsluiter van een geweldige vakantie!

Strand bij Hasle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *