20-9 Parijs gecanceld en weer thuis

Ik voel mij al een paar dagen niet lekker. Snipverkouden, keelpijn, hoest als een zeehond en moe en bleh. Maar ja, we zouden nog naar Parijs. We kunnen nog annuleren en ons geld terugkrijgen maar het voelt wel heel naar om iets wat een half jaar geleden geboekt is 1 dag tevoren te annuleren. Ook heeft Huub er zin in en Derk is thuis met Elles, die is vast ook niet blij als we ineens 3 dagen eerder thuiskomen. Kortom, ik vind het heel moeilijk maar op het moment dat we het besluit hebben genomen ben ik opgelucht.

Parijs moet je doen als je ervan kunt genieten en je moet je lekker genoeg voelen om er uren te rond te wandelen. En dat is nu gewoon zeker niet het geval. Nu ook met corona, als ik in de metro een hoestbui zou krijgen, kijkt iedereen je ook aan met een blik waar je niet vrolijk van wordt…

De nacht in Ennezat van gisteren stond vast en konden we niet meer annuleren. Maar van daar naar huis was nog 950 km en voor Huub alleen is het best veel. We waarschuwden Derk dat we waarschijnlijk maandag thuis zouden komen maar mocht Huub te moe zijn, dan zouden we alsnog een hotel boeken ergens.

Na een nacht in het geweldige huisje in Ennezat zijn we om 6.00 uur opgestaan en om 7.00 uur weggereden. De reis ging eigenlijk heel voorspoedig en om 17.00 uur na alleen een file rond Rotterdam waren we thuis.

Heel jammer dat we Parijs moesten overslaan maar dat gaan we een andere keer wel doen. Zo ver is het gelukkig niet!

Ik heb voor de zekerheid een covidtest gedaan en die is negatief dus ik ben “gewoon” snipverkouden.

Wat een fantastische vakantie hebben wij gehad! Behalve het weekend in Garmisch Partenkirchen waar het niet stopte met regenen, hebben we ook echt mazzel gehad met het weer.

Wij zijn heel wat grenzen (10!) over gegaan deze reis en nergens gecontroleerd. Alle covidpapieren voor Italië en Frankrijk waren ook “voor niks” ingevuld. In Frankrijk zou ons overal gevraagd worden naar onze ‘green pass’ maar dat is een paar keer gebeurd bij een restaurant maar ook even vaak niet. Eerlijk gezegd is het ook in 2 seconden klaar en je mag naar binnen. Makkelijker dan dat je je naam en adres op een lijst moet invullen bij restaurantbezoek..

Ik wil iedereen bedanken voor het meelezen! Fijn dat jullie meegeleefd en meegenoten hebben. Bedankt voor de complimenten voor mijn foto’s van mijn simpele cameraatje. (Zo blij dat ik niet steeds die grote mee hoefde te slepen) Ik weet dat reageren via het blog lastig is. Maar ook op andere manieren heb ik veel reacties gekregen, bedankt dus ook daarvoor!

Tot een volgende keer weer!!😘😘🌞

4 gedachten over “20-9 Parijs gecanceld en weer thuis

  1. Jeetje, is het alweer voorbij? Ik val nog in een gat zonder je dagelijkse blogs haha. Maar fijn dat het zo leuk was en dat jullie zo hebben genoten. Jammer van Parijs, maar je bent er inderdaad zo. Tot maandag op “kantoor” dan maar!

  2. Jammer, dat Parijs niet doorging, maar gelukkig niet zo ver weg, dus kan altijd nog als tussendoortje. De foto’s zijn mooi, kan niet anders dan dat jullie genoten hebben!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *